Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Maja

Domyślnie

Znakomite zdjecia. Gratulejszyn i prosimy o wiecej

Domyślnie

Piękne zdjęcia!!!
    Wielkie gratulacje!!!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Świetne zdjęcia!
    D7200

Domyślnie

Urocze i piekne, od kadrow przez obrobke po modelke. Swietna robota

Domyślnie

1 2 5 klasa swiatowa, wszystkie b ladne

Domyślnie

przepiękne zdjęcia.

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

Ojej jak zwykle najwięcej się tutaj dzieje jak mnie nie ma

Sama nie wiem co mam napisać odnośnie obróbki. Każde zdjęcie wymaga innych "operacji". Ja wywołując RAW w ps cs3 od razu obrabiam albo pod kolor albo pod bw. Zawsze doświetlam trochę. W kolorkach ściągam nieco nasycenie żółtego i pomarańczowego bo drażnią mnie zażółcenia skóry (nie wiem czy jeszcze ktoś tak ma) Przy bw różnie - czasami dodaję cienie, czasami odejmuję (głównie krzywymi). Miałam kiedyś taką funkcję "clarity" bardzo ja lubiłam ale gdzieś mi ją wcięło ale że ja laik jestem jeśli chodzi o komputer to nie wiem gdzie tego szukać.
    Dalej pracuję na jpg - w cs3 jeśli trzeba to trochę ostrzę i to by było na tyle. Kosmetyczne sprawy w Corel photo paint 12 bo mam lepiej opanowany ten program. Jest dobry do retuszowania (a może kwestia przyzwyczajenia). Dobrze mi się pracuje w nim na krzywych więc tam tez się jeszcze nimi bawię w celu wydobycia odpowiedniego kontrastu i jasności. Potem kompresja i znowu ostrzenie. To byłoby chyba wszystko. Czasami jakiś filtr nałożę albo coś w kanałach namieszam :P

Wszystko metodą zabawy (na żadnych warsztatach nie byłam) - czasami jedno zdjęcie robię kilka razy i patrzę które bardziej mi się podoba.

Pewnie napisałam to mało zrozumiale ale nie jestem dobra w tłumaczeniu :/ Fakt też jest taki że im lepsze zdjęcie tym mniej pracy w programie i lepszy efekt.

Domyślnie

W Corel P.Paint jest clarify w Adjust. Dzięki za informacje. Zdjęcia - rewelacja.
    D200+Tamron 17-50/2.8 + Tamron 70-200/2.8 Di LD Macro + M 50 AF-1

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów