Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: karolina B&W

Domyślnie karolina B&W

wlasnie stalem sie szczesliwym (a moze nie) posiadaczem D80 .. to testy programowej optymalizacji B&W ... prosze o opinie i od razu zapytam czy korzystacie z tej opcji, czy moze walicie kolor a potem konwersja na kompie ...

Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

To niepodważalne , że konwersja b/w ze zdjęcia kolorowego da CI większe możliwości niż b/w prosto z puchy. Nie wiem dlaczego miałbys byc nieszczesliwym posiadaczem d80 ???
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Jak na b/w z aparatu wyszło bardzo dobrze.
    Jednak ja robiąc zdjęcia, zawsze robię w kolorze. Robiąc w b/w uważam, że ograniczałbym sobie w dużym stopniu możliwości obróbki zdjęcia.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

hummm tylko czy ja potrfie zrobic dobra konwersje :/

jendryn mysle ze bede szczesliwym posiadaczem D80 ... nie tak jak D50, ktore zdechlo po 2 latach a serwis powiedzial ze naprawa 1000
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Ladna ciepla, mila w dotyku albumowa fotka... Pozdr.

Domyślnie

Fajne foto
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

walimy kolor a potem na kompie
    tu bym jeszcze nad BW troche pogrzebał
    Ale ogólnie - milusio...

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

Mi również się wydaje że jak na bw z aparatu jest nieźle. Ja robię podobnie jak inni - konwersja w programie. Możliwości bardzo duże

Też byłabym szczęśliwa gdybym posiadała D80 ale jestem mniej szczęśliwą posiadaczką d40

Domyślnie

Mnie się też podoba i konwersja ładna.

Miałem ostatnio zakładać temat z pytaniem co sądzicie o konwersji bw z puchy. Też nie czuję się za mocno w konwersji ręcznej, a bw z puszki wygląda bardzo ok. Podłączam się pod pytanie autra tematu - jeśli można.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

oczywiscie ze mozna

moje konwersje na kompie polegaly z reguly na usunieciu koloru i zabawa z kontrastem ... majac mozliwosc robienia B&W w D80 zastanawaim sie co bedzie lepsze ... a co do foto, jest "prawie" z puszki, podciagnolem minimalnie kontrast ...

Uprawnienia umieszczania postów