Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Komunia Święta

Witam.
    Szanowi Koledzy i Koleżanki proszę o poradę. W wyborze szkiełka.
    Mam D80+SB600 i kita 18-55 VR.
    W maju szykuje mi się komunia św. u bratanka.
    Mam zamiar kupić Nikkor AF 50mm f/1,8D i Nikkor AF-S VR 70-300 mm f/4,5-5,6G IF-ED.
    Stałki raczej bedę urzywał w dom. Na przyjeciu.
    A zooma przed kościołem i w kościele.
    Tagże zastanawiam się nad Nikkor AF-S DX VR 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED.
    Tylko że 18-200 kosztuję koło 2 tyś.
    A stałka się przyda. Mój fudusz na zakup szkiełka to 2000 PLN
    Może mi coś podpowiecie jakie szkiełko kupić. Jakieś do tych celów. A może za dwa tyśaki można kupić jedno a porządne o kturym nie wiem.
    Dzieki za pomoc. I przepraszam za błedy i brzydkie pismo.
    Pozdrawiam.
    Michał
    Ostatnio edytowane przez ostatni ; 12-01-2009 o 21:23
    NIKON D80+grip+ NISSIN Di622+ SB-600+ velbon DF-60 N 50 f1.8 N 18-105 VR i N 70-300 VR
    I masa gadżetów.

Domyślnie

ten zoom jest za ciemny do kościoła. ja bym poszukał czegoś ze światłem f/2.8. Jeśli nie jest problematyczne kupowanie używek, to może pomyśl nad używanym N85 1.8 + S30 1.4. Światło super, a w kwocie powinieneś się zmieścić.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Przed zakupem szkiełka do fotografowania komunii św. porozmawiaj z miejscowym proboszczem, bo może zakup nie będzie konieczny, gdy zabroni ci fotografować podczas uroczystości w kościele.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    Przed zakupem szkiełka do fotografowania komunii św. porozmawiaj z miejscowym proboszczem, bo może zakup nie będzie konieczny, gdy zabroni ci fotografować podczas uroczystości w kościele.
    Ta formalność jest już załatwiona a i z proboszczem jestem zaprzyjaźniony
    Ostatnio edytowane przez fIlek ; 13-01-2009 o 02:16 Powód: ort!
    NIKON D80+grip+ NISSIN Di622+ SB-600+ velbon DF-60 N 50 f1.8 N 18-105 VR i N 70-300 VR
    I masa gadżetów.

Domyślnie

to jeszcze zaprzyjaznij sie ze slownikiem ortograficznym, tak na wszelki wypadek. Co do sigmy 30 sie zgodze (nikkor 50 moze okazac sie za ciasny, chociaz ludzie maja i stosuja z powodzeniem), co do nikkora 85 nie. Raczej polecalbym bardziej wszechstronna sigme 50-150 f/2.8 - kazdy lubi zooma, a kupowanie stalki, ktore bedzie mialo zastosowanie przy jednej pojedynczej okazji, a pozniej zabraknie na nia pomyslow, to troche IMHo na wyrost. No chyba, ze kolega zna sie super i ma bogate doswiadczenie (czego jednak nie widac po 1 poscie).
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    to jeszcze zaprzyjaznij sie ze slownikiem ortograficznym).
    Kolego od kiedy ty takiś mondry

Ja nie szukam porad w pisowń tylko porad na temet szkiełek to znaczy obiektywów.
    Jak co to udzielaj porad ortograficznych gdzie indziej. A to jest FORUM FOTOGRAFICZNE jeżeli tego nie dostrzegłeś.
    I takie przycinki mię nie ruszają
    I masa gadżetów.

Domyślnie

Była taka opcja ale N85 może być za wosko.
    I masa gadżetów.

Domyślnie

Stałka N 50 f/1,8 już wczoraj kupiłem i nawet nawet.
    Jeszcze jakiś ciekawy i nie drogi zoomik by się przydał. Myślałem nad tym nowym kitem 18-105 VR

P.S Wolę raczej mieć szkiełko Nikkora niż jakiś zamienik. Sczerze nie wiem jak takie szkiełka się sprzwdza. A Nikkor to jak by nie było to orginał.

Pozdrawiam i czekam na dalsze kometarze.
    I masa gadżetów.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostatni Zobacz posta

Ja nie szukam porad w pisowń tylko porad na temet szkiełek to znaczy obiektywów.
    Jak co to udzielaj porad ortograficznych gdzie indziej. A to jest FORUM FOTOGRAFICZNE jeżeli tego nie dostrzegłeś.
    Oj ,dziwna reakcja na przyjazną i całkowicie właściwą uwagę Carloosa....
    Może jeszcze nie wiesz ale na Forum panują pewne zasady i jezeli ktoś np strzela byka to może spotkać się z odpowiednią reakcją. I nic w tym złego nie ma! A wręcz przeciwnie - bo można się poprawić!

A Twoja odpowiedź i kolejne "przypadkowe" błędy świadczą wyłącznie o Tobie.... I to nie najlepiej, niestety
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostatni Zobacz posta

No właśnie - święte słowa - to jest forum fotograficzne, gdzie kultura języka świadczy
    o szacunku do współrozmówców.
    Z drugiej strony- bez urazy - ale trzeba być zdolnym, aby w tak krótkim tekście "walnąć" z 30 błędów ortograficznych i gramatycznych.
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów