Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Problem z kartą SD

Mam następujący problem z kartą pamięci: karta Kingston 2gb - niebieska - w kilka godzin po sesji nie pokazuje zawartości. Komputery wskazują na wolne miejsce (40 mb) bez okreslenia pozostałej zawartości (z deklarowanych 1,95 Gb) poza katalogiem stworzonym przez aparat. Wygląda jakby karta sama się wykasowała po czasie. Aparat, w którym była zapisana wskazuje na brak zdjęć. Wirus czy cuś innego?
    Wdzięczny bede za wszelkie podpowiedzi.
    Pozdrawiam.
    | d300 | d70s | t17-50/2.8 | 50/1.4 | n85/1.4D| 70-210/4 | sb-800 |

Domyślnie

kiedys slyszalem ze kingston to mercedes wsrod kart ... ale doswiadczenie pokazalo mi ze to bzdura i wiecej kingstona nie kupie ... mam stara karte 256 SanDisc i nic sie z nia nie dzieje (ma 2 lata) a kingstony juz 2 mi padly w tym czasie ... 1G kingstona ciagle sie wiesza, a do tego ma za luzny suwak blokujacy nagrywanie i przesuwa sie samowolnie blokujac karte (musialem go lekko podkleic klejem) druga karta 512 kingstona miala takie objawy jak twoja i oddalem do sklepu , reklamacje uznali i dostalem nowa ... moj sprzedawca koniecznie chcial ta tekturowa karte i plastik w ktore byla zapakowana karta, zeby odeslac do producenta bo podobno bez tego nie uznajagwarancji :/
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

może być wina np. czytnika podłącz aparat kablem
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    może być wina np. czytnika podłącz aparat kablem
    nie rob tego pod rzadnym pozorem (chyba ze masz aparat na gwarancji) ... w ten sposob spalil mi sie D50 ktorego naprawa ma kosztowac 1000 zeta ... aha a serwis opisze dzis w odpowiednim watku ...
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    nie rob tego pod rzadnym pozorem (chyba ze masz aparat na gwarancji) ... w ten sposob spalil mi sie D50 ktorego naprawa ma kosztowac 1000 zeta ... aha a serwis opisze dzis w odpowiednim watku ...
    ???
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

marekm podlaczylem aparat do kompa kablem i niestety poszedl sie pier#@$%$% zjarala sie plyta glowna i po ptokach , naprawa 1000 zeta ... zapraszam do tego watku http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68655

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biker karlos Zobacz posta
    marekm podlaczylem aparat do kompa kablem i niestety poszedl sie pier#@$%$% zjarala sie plyta glowna i po ptokach , naprawa 1000 zeta ... zapraszam do tego watku http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68655
    Nikon wydaje się mieć inne zdanie.

X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

taka ladna ksiazeczke to ja tez mam ...nawet po polsku ... tylko powiedz to mojemu D50, szczegolnie jak gwarancja sie skonczyla

Uprawnienia umieszczania postów