Bonthyc - zostałeś przegłosowany....![]()
Szukaj
Bonthyc - zostałeś przegłosowany....![]()
jak się przyzwyczaić to ta pompka jest fajniejsza niż kręciołek. Miałem taką sigmę i była całkiem wygodna.
Miałem ten obiektyw z F100 - najlepsze foty z nim uczyniłem. Plastyka, ostrość, kontrast fenomenalne na analogu. Zamieniłem dla kąta na chwaloną wówczas Tokinę 28-80/2.8 - to był największy błąd. Z analogiem nie miałem lepszego szkła. Perfekcyjne wykonanie i jakość. Z cyfrą nie wiem jak jest, ale przypuszczam, że w tej cenie i tak nie ma konkurenta.
Piotr
D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS
Sorka chłopaki, ale w tym momencie jestem w stanie wrzucić jedynie te 2 zdjęcia (zdjęcia trzymam na domowym kompie, a do domu wracam na święta, te jakimś cudem przetrwały na pendrive, exif też się zachował). Zostały zmniejszone i delikatnie wyostrzone, kolory, nasycenie itp nieruszane.
PS.
Napisałem właśnie do mojej kobiety z prośbą aby podesłała mi te zdjęcia w pełnym rozmiarze. Więcej sampli będę w stanie wrzucić po 20 grudnia jak dorwę się do dysku ze zdjęciami.
ale ładna kobitka .... ech - fajne obrazki - jestem pod wrażeniem
zobaczcie to:
http://www.pbase.com/image/71601810
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 11-12-2008 o 00:27
Dzięki Bonthyc, dzięki wojteh
Ktoś ma coś jeszcze do dodania? Bo jak nie to go kupię!
kurcze sam siebie przekonam do niego
Mam również to szkiełko i uważam , że nawet porównując je z N24-70 nie ma się czego wstydzić. Pompka natomiast mnie bardzo denerwuje. Działa odwrotnie do oczekiwań - skracanie ogniskowej następuje poprzez rozciągnięcie obiektywu. Makro można traktować jako dodatek ( szału nie ma ).
Pompka pompką - szkoda że brak SWM'a...(tyle że wtedy go jeszcze nie było
)
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami