Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie SB800 i Tokina 12-24

Witam.
    Kiedy podpinam Tokine 12 -24 to w sabince na wyświetlaczu pozostaje cały czas 24 i zmieniająca się przesłona (którą zmieniam w body). Zmieniając zakres 12 -24 nic się nie dzieje.
    Nadmienię, że palnik na wprost i bez dyfuzora.
    Podpinając T28-75 i S70-300 wartośc się zmienia - o ile dobrze pamiętam to w Sigmie zatrzymuje się na 100 z kawałkiem.
    Wiem,że sabinak doświetla do 100 z kawałkiem, ale nie jestem pewien, czy zaczyna od 24? i dlatego nic się nine zmienia przy podpiętej T12-24??
    Proszęo pomoc, bo kiedyś czytałem o tym na forum, a teraz jak na złość nie mogę znaleść.

Nie wiem, czy po prostu powinienem się już denerwować, że z moją nową T12-24 coś jest nie tak, czy jednak to wszystko OK>

Domyślnie

skoro sabinka ma 24-105 to co moze pokazać poniżej 24? tak na logikę biorąc
    załóż mydelniczkę i będziesz miał 14

M43L
    Gość

Domyślnie

Minimalna ogniskowa (chyba ogniskowa, nie pamiętam czy to się tak na pewno nazywa) w SB800 to 24mm, dlatego nic się nie zmienia. Mniejsze wartości ogniskowej (17-14) pojawiają się po nałożeniu dyfuzora (tego wysuwanego).
    Wszystko wydaje się być w porządku z twoją lampą

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi.
    Jak wspomniałem wcześniej, gdzieś już czytałem o zakresie sabinki, tyle że pewien nie byłem czy od 24 się zaczyna.
    teraz jestem już spokojny.
    dzięki wielkie

Uprawnienia umieszczania postów