Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

dzięki za podpowiedzi, poczytam o nich, a co sądzicie o AcDsee photo menager? nadaje się? Przyznaje jestem zielony w tej dziedzinie
    Nikon D7000, N85mm 1.8, N50mm 1.8, N35mm 2.0, N 55-200mm 4-5.6G DX , S10-20mm

http://www.borcz.art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szalony Naukowiec Zobacz posta
    dzięki za podpowiedzi, poczytam o nich, a co sądzicie o AcDsee photo menager? nadaje się? Przyznaje jestem zielony w tej dziedzinie

Zdecydowanie Where is it - tylo dobrze od początku sobie skonfiguruj program to bedzie wszystko ładnie smigało , Acd daruj sobie na starcie szkoda zachodu, to jet program który głównie został przygotowany do katalogowa na zdjęć na samym kompie + jakas edycja i inne bajery. Where isit został przygotowany specjalnie do robienia archiwum, odczytyje plyty, pozwala doskonale opisywac zdjęcia a co najważniejsze stosunkowo szybko wyszukuje w katalogu, czyta pliki archiwum typu rar czy zip, ogólnie może powalić mozliwościami.
    U mnie za jeden rok jest 70 tys. fotek i program doskonale sie sprawdzia w wyszukiwaniu jak i odtwarzaniu materiału z płyt kompaktowych.
    Pomijam fakt że baza programu ma już prawie 900 mb .
    Ogólne polecam ale tylko orginał żadnego syfu z netu, różne dziwne rzeczy się działy z wersjami lewymi
    Pozdr. - Grzesiek

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semi Zobacz posta
    Zdecydowanie Where is it - tylo dobrze od początku sobie skonfiguruj program to bedzie
    Odświeżę, żeby nie mnożyć wątków.

Dostałem ambitne zadanie posegregowania i uporządkowania zdjęć w wydawnictwie w którym pracuje. Teraz mamy zdjęcia rozrzucone na serwerze (jest tego sporo - prawie z 6 lat) i posegregowane miesiącami. Ogólnie misz, za wyjątkiem takich tematów jak np. ludzie, obiekty, wydarzenia itd.

Docelowo chciałbym, żeby to wyglądało tak - składacz czy edytor potrzebuje powiedzmy strażaka - wpisuje hasło i wyskakują wszystkie zdjęcia z akcji np strażackich czy portrety strażaków, które mamy w bazie. Itp. Oczywiście wiem, że wszystko wymaga skatalogowania i opisania. Czy ww program "Where is it" będzie dobry do takiego zadania? Czy ma polskie wersje (z bazy będzie korzystać kilka redakcji)? Korzystacie z niego? A może jest coś lepszego? I jeszcze gdzie to najlepiej kupić? Musi być fakturka.

Z góry dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez NBA ; 27-09-2011 o 20:21

Uprawnienia umieszczania postów