Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Domyślnie

Ależ Alf, mi nie chodziło o to żeby wszystko było po angielsku. Mam na myśli taką sprawę, że ludzie się rozleniwili do potęgi odkąd wszystko zaczęło być tłumaczone i lecą po linii najmniejszego oporu. Podam taki przykład: kiedyś, jak byłem młodym i głupim człowiekiem rodzice kupili mi Amigę 500 i zacząłem bezmyślnie łupać we wszelkie gierki. Od platformowych strzelanek po skomplikowane strategie i byłem zupełnie nieświadomy tego, że uczyłem się języka i tylko dzięki temu jako tako rozumiem i potrafię używać angielskiego. A teraz wszystko się tłumaczy i podaje na tacy. Zero wysiłku, a przecież języków warto się uczyć, bo to się przydaje.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcą że przy okazji człek się języka uczy Generalnie słabo znam angielski a jedyną książką w tym języku jaką potrafię ze zrozumieniem przeczytać - to instrukcja do np. płyty głównej lub karty graficznej
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Po tłumaczeniach powstają dziwolągi jak "drążek sterowniczy męski"
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Po tłumaczeniach powstają dziwolągi jak "drążek sterowniczy męski"
    Te dziwolągi same nie powstają - piszą je po prostu idioci.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

ależ ja doskonale rozumiem potrzebę uczenia się języków...pamiętam chwile nad zdobytym z wielki trudem słownikiem ang/pol i tłumaczenie child in time i noce spędzone na układaniu tych tłumaczeń w logiczną całość :P
    ale żyjemy w polsce, obowiązują pewne ustawy i jeśli nie będziemy wymagać, to wkrótce zaleje nas taka fala bylejakości, że zginie kultura ojczysta...a zaczyna się od takich dupereli...
    wiecie jak giną narody?...zapytajcie indian AP...odebrano i m kulturę, godność, język i nakarmiono wódą...
    wiecie jak przetrwają narody?...zapytajcie żydów...oni umierali, a kultury i języka się nie wyrzekli i dzięki temu przetrwali 2000 lat bez państwa...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    ale żyjemy w polsce, obowiązują pewne ustawy i jeśli nie będziemy wymagać, to wkrótce zaleje nas taka fala bylejakości, że zginie kultura ojczysta...
    "juro" przepisy, normy, waluta, itd. Ta bylejakość już zaczyna niszczyć kulturę.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Najlepiej, zeby i body aparatu bylo "spolszczone" - przeciez sa ludzie, ktorzy bez tego nie umieja ;D

Domyślnie

Ja używam wszystkich programów w wersjach oryginalnych i jak kiedyś mi przyszło coś komuś pomóc w spolszczonym corelu to masakra nie wiedziałem co jest co Dla mnie programy w jęz angielskim to standard i łatwiej mi się posługiwać (ale to kwestia przyzwyczajenia)

Pozdrawiam

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

no właśnie...przyzwyczajamy się do tego, że j. polski znika, a zastępuje go bylejakie słownictwo, makaronizmy...choć teraz to raczej angloizmy...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ale tematem nie jest kto potrafi jakim jezykiem sie poslugiwac ale czy menu w aparatach powinno byc zpolszczane czy nie. Ja jestem za chociaz sprzet w wiekszosci mam importowany, w ktorym o polskim menu nie ma mowy.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów