W odpowiedzi na pytanie kolegi fro_Ost. Generalnie zestaw b. bogaty: redukcje, filtry, holder, pokrowce na akcesoria i co najważniejsze dyfuzory. (do macro niezastąpione). Pewnym nieporozumieniem jest brak baterii w zestawie, nie miałem możliwości sprawdzenia czy zestaw działa, trzeba było latać i szukać baterii. kolejnym (i ostatnim jak do tej pory) jest chybotliwość zestawu lampy + pierścień mocujący, objawia się to delikatnym luzem na mocowaniu ww. Nie są to jakieś duże wady i szukałem ich "na silę". Sam zestaw sprawuję się wyśmienicie, nie ma żadnych problemu z przeciążeniem obiektywu (całość pracuje na Tokinie 100/2,, myślę że spokojnie można by podpiąć jeszcze dwie dodatkowe lampy. Sterowanie za pomocą kontrolera bardzo proste, można by powiedzieć intuicyjnie, przy sterowaniu trzeba poświęcić o wiele więcej czasu. Generalnie jedynym ograniczeniem zestawu oprócz zasilana jest kreatywność użytkownika.
Jeśli chodzi o kolegę pinio to oczywiście reflektuje, przy najbliższej odwilży proponuje plener na motyle bezskrzydłe, bardzo mało osób kojarzy co to to w ogóle jest a jeśli chodzi o foty macro to temat praktycznie nieruszony. Swoją drogą bardzo wdzięczne modele, nieruchliwe
Co do szczegółów proponuje priv
pozdrawiam