Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Oczywista oczywistość że zastane jest lepsze .Swego czasu troszkę walczyłem z sabiną (powinienem napisać "gwałciłem") , żeby osiągnąć zadowalające efekty na takich powierzchniach jak "pancerz" biedrony i innych stworzeń o wysokim współczynniku odbicia światła .Nie powiem , że mi się nie udało , coś tam z tego wyszło .Jest jedno "ale" .Obiekt praktycznie pozbawiony odblasków traci "życie" , dlatego zrezygnowałem z używania ostatniego wytworzonego przezemnie modyfikatora .
    Wiem, że można... ale trzeba się trochę kombinować. Stosując dyfuzor o bardzo dużym wylocie też udało mi się mocno ograniczyć odblaski (choć bez całkowitej eliminacji). Niestety sprzęt mojej konstrukcji nadawał się tylko do studia
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

,,Obiekt praktycznie pozbawiony odblasków traci "życie""

Z tym się zgodzę , z drugiej strony - odblaski występują naturalnie na pancerzyku więc czemu jest to w takim przypadku uważane za wadę.???

Tu po obróbce wg. mnie beeee.....

Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Domyślnie

fajne - przyjemnie się kojarza te biedroneczki ,taka lightowa foteczka (jedynka)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastek73 Zobacz posta
    ,,Obiekt praktycznie pozbawiony odblasków traci "życie""

Z tym się zgodzę , z drugiej strony - odblaski występują naturalnie na pancerzyku więc czemu jest to w takim przypadku uważane za wadę.???
    Oczywiście że występują , ale nie takie ostre i skoncentrowane w jednym punkcie.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów