Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Jesienna kompozycja

Czy usunąć odblaski na pancerzyku???

MSZ takie nadają ,,życia"

Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Domyślnie

zrób po prostu bez nich ...i nie pisz że sie nie da bo się da

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Zastanawiam się nad sama kompozycją w sensie ustawienia biedronek... a nie mogłeś poprosić aby się obróciły ?

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Ciekawa gromadka, pewnie coś knująSzkoda, że choćby jedna nie prezentuje się w pełnej okazałości-pysiem do obiektywu i refleksy trochę zbyt intensywne.Pozdrawiam
    "Makro jest jednym z tych gatunków fotografii, który niemal zawsze rzuca na kolana. Fotografującego"(autor:ja)
    D300 i trochę szkieł, ostatnio Sigma 24-35 F2 DG HSM

Domyślnie

Nikuś - obrócę w PSie
    Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastek73 Zobacz posta
    Nikuś - obrócę w PSie
    Nieważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy Dawaj!!!

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Spróbuj pozbyć się odblasków na etapie tworzenia kadru , będziesz miał więcej radochy z tego faktu niż z obróbki w PS.
    Kompozycja mi się podoba, nawet z odblaskami
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Ewentualnie pion, choć więcej miejsca od doły by się tu przydało. Biedronki to trudny temat dla lampy, chyba, że robisz przy zastanym (ale nie zawsze się da).
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    Biedronki to trudny temat dla lampy, chyba, że robisz przy zastanym (ale nie zawsze się da).
    Oczywista oczywistość że zastane jest lepsze .Swego czasu troszkę walczyłem z sabiną (powinienem napisać "gwałciłem") , żeby osiągnąć zadowalające efekty na takich powierzchniach jak "pancerz" biedrony i innych stworzeń o wysokim współczynniku odbicia światła .Nie powiem , że mi się nie udało , coś tam z tego wyszło .Jest jedno "ale" .Obiekt praktycznie pozbawiony odblasków traci "życie" , dlatego zrezygnowałem z używania ostatniego wytworzonego przezemnie modyfikatora .
    Zapodaje link do nefa testowego, dla uwiarygodnienia mojej powyższej wypowiedzi.

http://rapidshare.com/files/172085639/DSC_7000.NEF.html

Serdecznie przepraszam autora wątku za zaśmiecanie tematu .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Zrobiłem taki całkiem zgrubny teścik i ......wolę ze światełkiem...

Proszę nic nie mówić .....widzę niechlujną obróbkę....tak,tak być miało...

pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów