Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: tło...

Domyślnie

kartony duzych formatow sa drogie, podszewki.. hmm Jesli potrzeba koniecznie tanio o duzej szerokosci (nie pamietam niestety jaka szer. maja rolki, chyba ok 1,6 m) i 'nieogr.' dlugosci to najlepiej wybrac sie do castoramy/obi i zakupic fizeline w tych grubszych wersjach. Jesli musicie oswietlac tlo (bez odcinania sie/wypalenia w przyp. bialego) to niestety tego typu wynalazek nie da Wam zadowalajacych efektow.
    Ostatnio edytowane przez j_szczygiel ; 14-12-2008 o 13:32

Domyślnie link

a tu mam cos takiego http://www.instructables.com/id/Musl...hy-Background/ nie wiem ,ale moze komus sie przyda i mozna zrobic oczywiscie wszystkie wersje kolorystyczne

Domyślnie

nom zrobilam kilka fot probnych z tą podszewką i nawet spoko jest tylko srasznie się gniecie:/ ...za wymiar 1,5x3 zapłaciłam 32 zeta

Domyślnie

To za porządne tło z allegro czy z funsportu zapłacisz tylko 25 zeta - odpuść sobie tą podszefkę...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Jasne, że odpuść sobie eksperymenty z materiałami, które kosztują tyle samo, a nie zostały stworzone do tego, żeby być tłem fotograficznym. Gdyby były lepsze to w Funsporcie sprzedawano by materiał na podszewki, a nie te tła które mają teraz.
    Przedwczoraj robiłem zdjęcia z użyciem czarnego tła z Funsportu ale tego większego 2.75x5m za 33zł plus wysyłka i świetnie się sprawdziło. Spokojnie przy odpowiedniej migawce i mocy lamp można odciąć je przy poprawinie naświetlonej modelce oddalonej od niego o niecały metr... Nie kombinuj tylko kup prawdziwe tło. Na dodatek jest ono zawinięte o sztywną kartonową tubę co ułatwia zawieszenie go na byle czym, dwa statywy, rurka pręt... cokolwiek
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

właśnie o to mi chodz, ze ja nie mam za bardzo jak narazie warunków do "studia" a potrzebuje zrobić kilka fot pod temat portretu... a gdzie mozna zakupić jakieś statywy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackSoul Zobacz posta
    a gdzie mozna zakupić jakieś statywy?
    jakieś? Wszędzie...
    Do czego statywy? Do tła? Do oświetlenia? Pod aparat?
    Jeśli tło i oświetlenie to w Funsports.pl znajdziesz wszystko co Ci potrzeba łącznie z tłem.
    Pod aparat polecam statywy GoldPhoto, dobre i niedrogie w foto-tip.pl
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Ja sobie właśnie kupiłem http://www.allegro.pl/item497085468_...la_1_6x5m.html

i jestem baaardzo zadowolony. Potem dokupię jeszcze inne tła za 25 PLN za sztukę...
    Pozdrawiam, Piotr

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów