Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: trzy pytania

Cool trzy pytania

Witajcie!
    Chcę dokupić drugą Sabinkę i jakiś reflektorek co by w domu trochę pobawić się w artystę

Mam w związku z tym następujące pytania :

1.parasolki do SB800 - chciałbym jak największe by oświetlić całą postać ale czy te lampy wykorzystają całą powierzchnię, może 91cm wystarczy ??

2.Czy sprawdzi się do wyzwolenia Sabinek PT-04 czy postawić na tradycyjny kabel??

3.Jaką tanią lampę wybrać by oświetlić tło czy modela :
    - CY100MR
    - KH120M
    - Boling BL120SMA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    2.Czy sprawdzi się do wyzwolenia Sabinek PT-04 czy postawić na tradycyjny kabel??
    już mam odpowiedź i wiem, że z w/w tracę CLS a pozostaje manual A to : CY20YS ??

Czy naprawę zostaje tylko SU-800 ??

Domyślnie

obojętnie jaka lampę dobierzesz - zawsze stracisz CLS. Nie pomieszasz CLS i zwykłej lampy. SU 800 nic nie pomoże, to też CLS. Studio - domowe czy inne polecam pracę w manualu, TTL jest bez sensu, bo powoduje "dostosowywanie" oświetlenia do fotografowanego motywu co w efekcie jest .... bardzo złe. Nie daje powtarzalnych rezultatów, a w studiu chcemy móc następną klatkę poprawić - coś przestawić itd. Gdy działa to w TTL to zmienia się oświetlenie. Odpuść sobie w domu CLS, SU800 itp.
    PT-04 - OK, polecam uwolnić się od kabli, bo jak pociągniesz za kabel i przewrócisz statyw z lekką sabinką to zniszczysz sprzęt kosztujący wiele więcej niż PT-04.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzięki, rozjaśniłeś mi najważniejszą kwestię.

Uprawnienia umieszczania postów