Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Czarny Wóz

Domyślnie

Drzewko i klimat tej foty bardzo mi odpowiada
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

mnie sie podoba to zdjecie ma klimat - a drzewo jak to wszyscy zauważyli swietne do dalszego focenia

Domyślnie

Drzewko faktycznie śliczne.

Ale i z tym wozem fajnie. Rewelacyjny potencjał w tym jest.

Jeśli chodzi o moje subiektywne przemyślenia, to są następujące:
    1) Nie dałoby się tego wozu doświetlić albo wyciągnąć jakoś, żeby tworzył pierwszy plan? Bo tak jak jest teraz, to mimo swojej ciężkości nie stanowi dobrej kontry dla tego rewelacyjnego drzewka.
    2) Zostawiłbym więcej miejsca z boków. To zdjęcie ma dla mnie obietnicę dużej przestrzeni - czuję, że tam po bokach nic nie ma, bo przecież to jest gdzieś w dużym, pustym polu.
    oko | obiektywy | komputer | lampa | aparat | //kolejność wyraża raczej dążenie niż sprawozdaje dokonania...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel.szczerba Zobacz posta
    ..... Nie dałoby się tego wozu doświetlić albo wyciągnąć jakoś, żeby tworzył pierwszy plan? Bo tak jak jest teraz, to mimo swojej ciężkości nie stanowi dobrej kontry dla tego rewelacyjnego drzewka....
    mz. tak jest dobrze. wóz jest sylwetkowy to prawda ale to w/g autora głowny bohater tego zdjecia ,natomiast drzewko buduje fajnie drugi plan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mz. tak jest dobrze. wóz jest sylwetkowy to prawda ale to w/g autora głowny bohater tego zdjecia ,natomiast drzewko buduje fajnie drugi plan
    Dziękuję Ci, wyręczyłeś mnie z odpowiedzią . Masz rację.
    Jak tylko zobaczył ten wóz wiedziałem, że będzie jako sylweta. Mam jeszcze inne kadry (naświetlenie) ale ten najbardziej mi odpowiada.

Wbrew pozorom nie miałem dużego POLA do popisu. A i gospodarz dyszał mi w kark

Domyślnie

Drzewko może i fajne ale mz to właśnie ten wóz czyni to zdjęcie ciekawszym, gdyby był minimal z samym drzewkiem to pewnie też było by dobre zdjęcie ale jednak nie tak oryginalne i dobre jak to. Kompozycyjnie dla mnie ekstraklasa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elix Zobacz posta
    Drzewko może i fajne ale mz to właśnie ten wóz czyni to zdjęcie ciekawszym, gdyby był minimal z samym drzewkiem to pewnie też było by dobre zdjęcie ale jednak nie tak oryginalne i dobre jak to. (...)
    No właśnie. O to mi chodziło. Ale mój wzrok ucieka od braku szczegółów wozu (moje oko nie potrafi się o niego zaczepić) do drzewka, które ma skomplikowany i taki nurtujący kształt. Oczywiście to jest tylko mój subiektywny odbiór, ale pomyślałem sobie, że się podzielę. Albo może pusta przestrzeń między drzewkiem a wozem była większa?

Sorry, że tak drążę, ale podoba mi się to zdjęcie, ma fajny klimat, nie potrafię przejść obok niego obojętnie.

BTW - mój syn właśnie powiedział, że ten wóz wygląda jak statek droidów z Gwiezdnych Wojen. Ale jemu się wszystko z tym kojarzy
    oko | obiektywy | komputer | lampa | aparat | //kolejność wyraża raczej dążenie niż sprawozdaje dokonania...

Domyślnie

Ja sie przylacze do zwolennikow wyrzucenia wozu - drzewko jest piekne. Mam nadzieje ze masz jego zdjecia solo rowniez. Z drugiej strony zdjec z dzrewkami jest tu wiele, przez co sylwetkowa furmanka prezentuje sie oryginalnie i ciekawie. Dobre foto w kazdym razie.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Ja sie przylacze do zwolennikow wyrzucenia wozu - drzewko jest piekne. Mam nadzieje ze masz jego zdjecia solo rowniez. Z drugiej strony zdjec z dzrewkami jest tu wiele, przez co sylwetkowa furmanka prezentuje sie oryginalnie i ciekawie. Dobre foto w kazdym razie.
    Gdyby wozu nie było nie robiłbym tego zdjęcia .

Domyślnie

Bądż mężny, nie oddawaj ani guzika.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów