Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: ViewNX v1.2.2

Domyślnie ViewNX v1.2.2

Nowa wersja do pobrania, gdyby kogoś interesowała obsługa RAW'ów w D3X... Link

Zmiany w wersji 1.2.2

• Można obecnie edytować zdjęcia RAW w formacie NRW wykonane aparatami COOLPIX P6000.
    • Efekty kompensowania bocznej aberracji chromatycznej, które jest przeprowadzane po naciśnięciu przycisku RAW w celu obróbki zdjęć RAW w formacie NEF lub NRW pod kątem wyświetlania, konwersji plików i drukowania, zostały udoskonalone w porównaniu w poprzednią wersją.
    • Jeśli w systemie Windows XP (z dodatkiem Service Pack 3) lub Windows Vista (z dodatkiem Service Pack 1) dla funkcji Zapobieganie wykonywaniu danych wybrano ustawienie Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej:, program ViewNX czasami nieoczekiwanie kończył pracę w przypadku określonych konfiguracji komputerów. Błąd ten został usunięty.
    • Dodano obsługę zdjęć w formacie RAW wykonanych aparatami D3X.
    • Dodano obsługę narzędzia D3X Picture Control.

Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

jest również do pobrania nowa wersja Nikon Transfer 1.3.1 (tutaj)
    obu aktualizacji nie ma jeszcze w Nikon Message Center...
    +D300 | +N18-200 f/3.5-5.6G | -N50 f/1.8D | -N50 f/1.4G | +SB-900 | +BC-900

Domyślnie

Ja właśnie zainstalowałem ViewNX 1.2.2 i wyszedł taki problem, że za cholerkę nie chce mi on otwierać NEF-ów z mojego D70. W miejscu, gdzie powinno sie pojawić zdjęcie wypisuje tylko komunikat, że nieobsługiwanych format pliku. Na poprzedniej wersji wszystko chodziło dobrze. Spotkał się ktoś z takim problemem ?
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Domyślnie

Dodam tylko, ze jest to chyba pierwsza wersja ViewNX - przynajmniej z tych ktore sprawdzalem - ktora zainstalowala
    sie bez problemu na Viscie x64. Sprawdzalem jakis czas temu i krzyczal, ze ta wersja OSa nie jest suportowana, a tu bez problemu

Uprawnienia umieszczania postów