Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ewelina [tymancjowo studyjnie]

Witam,

Dawno nie działałem nic w studio.. można powiedzieć, że pewnego rodzaju powrót posezonowy...
    ...ech... nie łatwo się odnaleźć

oto i efekty

Modelka: Ewelina
    Makeup: Jolanta Katarzyna Głąb

[1|2]
    [3|4]

pozdrawiam,
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

fajnie, podoba mi sie tło i w ogole (komp., kadry) moze tylko nr. 4 troche mniej - ale reszta jest ok. Tak przynajmniej ja uważam
    nie trzeba wzywać doktora

Domyślnie

Mam pytanie o oświetlenie tła , czy tlo jest koloru niebieskiego czy białe i na niebiesko oświetlone ?
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Hey,

Tło to 30% szarość, zaświecone zasadniczo sb800-tką.
    Boxy ze studyjnymi dają mi cieplejsze światło (jakoś tak maja bowensy i chińczyki) od sb-ka i w post procesie (LR) mogę sobie fajniej wydobyć niebieskawy zafarb z gołej sb800. Tyle mojej teorii

pozwolę sobie jeszcze dwa

pozdrawiam,

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Domyślnie

te pierwsze super, o 5/6 pomyślałem najpierw super, potem pomyślałem oj, 5 nie super, wolę dziewczyny z nogami.
    3 też nie super, skośność bez uzasadnienia jakoś mi nie wchodzi.
    ale ogólnie super,
    chyba nadużywam słowa super i bełkoczę, chyba muszę wyjść już z biura, za dużo pracy
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Domyślnie

super i ładniusia modeleczka, jedyne czego bym sie doczepił to kosmyk włosów na 1 i 2 zdjeciu (szczegolnie 2) opadajacy na ramie - jakos tak nie bardzo.
    pozdro.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

zdjecia raczej do albumu modelki - dziedzina moda/glamour jest bardzo wymagajaca wiecej dbalosci o szczegoly...

zastanawiam sie jak to jest, ze fotograf czesto przejmuje sie tylko swiatlem... ma w jednym paluszku czym swiecil, z jakiej odleglosci, z jakim natezeniem itp. (ja w 99% nie jestem tego w stanie potem odtworzyc) a zdjecie nie sklada sie tylko ze swiatla - to tez modelka, stylizacja (ubranko, bizuteria, makijaz, fryzura), mimika, pozy modelki....itp itd... wiem, ze nie zawsze ma sie mozliwosci robic cuda to wtedy warto isc w prostote...

powodzenia

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    zdjecia raczej do albumu modelki - dziedzina moda/glamour jest bardzo wymagajaca wiecej dbalosci o szczegoly...

zastanawiam sie jak to jest, ze fotograf czesto przejmuje sie tylko swiatlem... ma w jednym paluszku czym swiecil, z jakiej odleglosci, z jakim natezeniem itp. (ja w 99% nie jestem tego w stanie potem odtworzyc) a zdjecie nie sklada sie tylko ze swiatla - to tez modelka, stylizacja (ubranko, bizuteria, makijaz, fryzura), mimika, pozy modelki....itp itd... wiem, ze nie zawsze ma sie mozliwosci robic cuda to wtedy warto isc w prostote...

powodzenia

pozdrawiam
    Dużo jest racji w tym co piszesz, szczególnie w kwestii tego, że glamour wymaga pedantycznego podejścia w szczegółach. Zgadzam się z tym całkowicie, i patrząc zgodnie z tym podejściem, nie uzurpuje sobie tego , że powyższe zdjęcia są "glamourowe". Raczej bym powiedział ... "dział studio".

Jedynie nie mogę nie zapytać czy:

wiem, ze nie zawsze ma sie mozliwosci robic cuda to wtedy warto isc w prostote...
    to swoisty zarzut o "przekombinowanie" ?

pozdrawiam serdecznie,

Domyślnie

mnie bardzo sie podobaja te foty moze oprucz pozycji na 3 jakos tak sztucznie jak do tablo szkolnego
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów