Szukaj
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
fajnie, podoba mi sie tło i w ogole (komp., kadry) moze tylko nr. 4 troche mniej - ale reszta jest ok. Tak przynajmniej ja uważam
nie trzeba wzywać doktora
Mam pytanie o oświetlenie tła , czy tlo jest koloru niebieskiego czy białe i na niebiesko oświetlone ?
Hey,
Tło to 30% szarość, zaświecone zasadniczo sb800-tką.
Boxy ze studyjnymi dają mi cieplejsze światło (jakoś tak maja bowensy i chińczyki) od sb-ka i w post procesie (LR) mogę sobie fajniej wydobyć niebieskawy zafarb z gołej sb800. Tyle mojej teorii
pozwolę sobie jeszcze dwa
pozdrawiam,
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
te pierwsze super, o 5/6 pomyślałem najpierw super, potem pomyślałem oj, 5 nie super, wolę dziewczyny z nogami.
3 też nie super, skośność bez uzasadnienia jakoś mi nie wchodzi.
ale ogólnie super,
chyba nadużywam słowa super i bełkoczę, chyba muszę wyjść już z biura, za dużo pracy![]()
NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
# kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #
super i ładniusia modeleczka, jedyne czego bym sie doczepił to kosmyk włosów na 1 i 2 zdjeciu (szczegolnie 2) opadajacy na ramie - jakos tak nie bardzo.
pozdro.
zdjecia raczej do albumu modelki - dziedzina moda/glamour jest bardzo wymagajacawiecej dbalosci o szczegoly...
zastanawiam sie jak to jest, ze fotograf czesto przejmuje sie tylko swiatlem... ma w jednym paluszku czym swiecil, z jakiej odleglosci, z jakim natezeniem itp. (ja w 99% nie jestem tego w stanie potem odtworzyc) a zdjecie nie sklada sie tylko ze swiatla - to tez modelka, stylizacja (ubranko, bizuteria, makijaz, fryzura), mimika, pozy modelki....itp itd... wiem, ze nie zawsze ma sie mozliwosci robic cudato wtedy warto isc w prostote...
powodzenia
pozdrawiam
Dużo jest racji w tym co piszesz, szczególnie w kwestii tego, że glamour wymaga pedantycznego podejścia w szczegółach. Zgadzam się z tym całkowicie, i patrząc zgodnie z tym podejściem, nie uzurpuje sobie tego , że powyższe zdjęcia są "glamourowe". Raczej bym powiedział ... "dział studio".
Jedynie nie mogę nie zapytać czy:
to swoisty zarzut o "przekombinowanie" ?wiem, ze nie zawsze ma sie mozliwosci robic cudato wtedy warto isc w prostote...
pozdrawiam serdecznie,
mnie bardzo sie podobaja te foty moze oprucz pozycji na 3jakos tak sztucznie jak do tablo szkolnego
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami