Szukaj
Światło jestem w stanie się zgodzić na łamanie pewnych zasad, a już uwielbiam umieszczanie elementów kadru na tle przepastnej przestrzeni, która dopełnia temat główny.
Niestety to zdjęcie nie budzi pozytywnych emocji swoim sposobem kadrowania. I jeszcze to ujęcie od dołu... Wszystko tu wydaje się być przypadkowe i od niechcenia. Nie buduje przekazu. A być może ja nie potrafię go przeczytać odpowiednio kto wie. Za stary jestem może ;]
Dla mnie mistrzem przestrzeni i operowania nią w kadrze jest Philippe Marchand
Na niektórych jego zdjęciach z pewnością dopatrzysz się przekraczanie utartych schematów. Nie znajdziesz jednak takiego (mz), które wydaje się być przypadkowe kompozycyjnie.
Edit. Ps. A nie mówię, że twoje zdjęcie by nie zagrało. Zabrakło moim zdaniem kilku elementów. Starannie zbudowanego tła (ten ucięty talerzyk, kawałem krzesła, przekrzywienie - niefortunne elementy) i konsekwencji. Światło, okno, spojrzenie modelki a nawet takie jej umieszczenie w kadrze mogło by zagrać, ale staranniej skomponowane, bez elementów chaosu, który się wkradł i sprawił, że fotografia przypomina przypadkowy, niechlujny strzał z biodra. A widzę, że nie jest, bo widzę starania o czytelność przekazu i chęć usankcjonowania takiego kadrowania.
Przepraszam, ale o co chodzi?
Bez złośliwości bo w linku masz sympatyczne zdjęcia. Ale co do diaska z tym zdjęciem robiłeś. Po co na co i dlaczego?
Proces twórczy:
KTO PYTA WIELBŁĄDZI
swiatlo-
moge zgodzic sie nawet z twoja filozofią (choc i tak uwazam, ze jesli ma faktycznie byc AUTENTYCZNA to i sama siebie powinna czasem umiec zlamac- bo inaczej jest tylko zbiorem kolejnych zasad, w twoim przypadku rzekomym brakiem zasad- ale masz tu tak na prawde wewnetrzna sprzecznosci).
poza tym sposob twojej prezentacji: jak mowie- moge przyjac twoj styl- ale efekty mozna tylko oceniac na podstawie ZDJEC a nie słow.
aby to nie byl przerost tresci nad forma.
pozdrawiam
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami