Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Monika

Domyślnie Monika

Serdeczne podziękowania dla Jacka_Z za udostępnienie studia, ekspresowy kurs fotografii studyjnej, wszelkie wskazówki i porady.

1.

2.

3.

Domyślnie

Co Monika taka wściekła, niczym Etna zaraz wybuchnie.....

Domyślnie

No faktycznie, wychodziłem z siebie, żeby tylko dostać jakiś uśmiech. W trakcie całej sesji dostałem dwa Myślę, że dziewczyna była po prostu stremowana, bo przed obiektywem stała pierwszy raz i twardą miną kryła tremę.

Domyślnie

mam wrażenie, że modelka jest niedoświetlona.. tło super białe, ale reszty brakuje
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michasiek Zobacz posta
    mam wrażenie, że modelka jest niedoświetlona.. tło super białe, ale reszty brakuje
    A gdzie konkretnie masz na myśli są te niedoświetlenia? Za mało kontry? Moc lamp ustawiłem dokładnie ze wskazaniami światłomierza a histogram zawęziłem delikatnie do granicy przepału w trakcie obróbki.

Domyślnie

przyjacielu nie odpowiem Ci technicznie co do ustawiania światłomierza, ani histogramu gdyż żaden ze mnie specjalista mówię co czuję bardziej niż wiem od strony technicznej :>
    Modelka niedoświetlona wydaje się być np. na twarzy czy brzuchu, gdzie bluzka ewidentnie wydaje się być bledsza w porównaniu do samego tła..
    'Moim zdaniem' lepiej by wyglądało gdyby bluzka była śnieżno biała, a tło miało inny odcień lub kolor.. w tej wersji czuję się jak przy projekcji reklamy proszku Vizira lub Ariela

Pozdrawiam
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

'Moim zdaniem' lepiej by wyglądało gdyby bluzka była śnieżno biała, a tło miało inny odcień lub kolor.. w tej wersji czuję się jak przy projekcji reklamy proszku Vizira lub Ariela

Pozdrawiam
    Obiecuję, ze niebawem wrzucę czarne na czarnym

Domyślnie

przyjacielu nie odpowiem Ci technicznie co do ustawiania światłomierza, ani histogramu gdyż żaden ze mnie specjalista mówię co czuję bardziej niż wiem od strony technicznej :>
    Modelka niedoświetlona wydaje się być np. na twarzy czy brzuchu, gdzie bluzka ewidentnie wydaje się być bledsza w porównaniu do samego tła..
    'Moim zdaniem' lepiej by wyglądało gdyby bluzka była śnieżno biała, a tło miało inny odcień lub kolor..
    Jeśli bluzka modelki by była jasniejsza to by była przepalona, bo teraz jest dobra. Tło jest przepalone - celowo, tak miało byc i dlatego jest jak piszesz - super białe. By bluzka wydawała ci się mocniej naświetlona to tak naprawdę powinno sie słabiej oświetlić tło. Bluzka jest naświetlona dobrze, uzywasz tylko nieodpowiednich określeń o ile rozumiem o co ci chodzi.

Monika była już wcześniej fotografowana i nie była spięta
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów