Szukaj
Co Monika taka wściekła, niczym Etna zaraz wybuchnie.....
pewnie ją fushiro wkurzył![]()
No faktycznie, wychodziłem z siebie, żeby tylko dostać jakiś uśmiech. W trakcie całej sesji dostałem dwaMyślę, że dziewczyna była po prostu stremowana, bo przed obiektywem stała pierwszy raz i twardą miną kryła tremę.
mam wrażenie, że modelka jest niedoświetlona.. tło super białe, ale reszty brakuje![]()
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
przyjacielu nie odpowiem Ci technicznie co do ustawiania światłomierza, ani histogramu gdyż żaden ze mnie specjalistamówię co czuję bardziej niż wiem od strony technicznej :>
Modelka niedoświetlona wydaje się być np. na twarzy czy brzuchu, gdzie bluzka ewidentnie wydaje się być bledsza w porównaniu do samego tła..
'Moim zdaniem' lepiej by wyglądało gdyby bluzka była śnieżno biała, a tło miało inny odcień lub kolor.. w tej wersji czuję się jak przy projekcji reklamy proszku Vizira lub Ariela
Pozdrawiam![]()
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
Jeśli bluzka modelki by była jasniejsza to by była przepalona, bo teraz jest dobra. Tło jest przepalone - celowo, tak miało byc i dlatego jest jak piszesz - super białe. By bluzka wydawała ci się mocniej naświetlona to tak naprawdę powinno sie słabiej oświetlić tło. Bluzka jest naświetlona dobrze, uzywasz tylko nieodpowiednich określeń o ile rozumiem o co ci chodzi.
Monika była już wcześniej fotografowana i nie była spięta![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami