Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dziewczynka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dziewczynka

Scarlet

Domyślnie

Kolejne Twoje zdjęcie spierniczone obróbką ....
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Scarlet mam wrażenie, że nie wiesz kiedy przestać obrabiać. Że w pewnym momencie masz fajny efekt, ale brniesz dalej i chrzanisz. Na tym forum już chyba dziesiątko osób mówiło Ci o tym, ale Ty uparcie stawiasz na swoim. Podsumowując - dziewczynka na tak, wolałabym mniej prawej a więcej lewej strony. Obróbka i ramka bardzo na nie. Ostrość chyba uciekła Ci na drzewo z dziewczynki. Albo to wina PP. I nie mam pojęcia po co to piszę bo i tak masz zdanie forumowiczów gdzieś, a rady puszczasz mimo uszu.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Nie puszczam mimo uszu. Widocznie mam kłonnoci do przesady.
    Scarlet

Domyślnie

Masz skłonności do przesady to napewno Próbuj dalej, jak coś skończysz obrabiać to ze wszystkich "zabiegów" ściągnij krycie na 50% może będzie ok
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

a ja powiem szczerze, że chciałbym to zdjęcie oblookać jak wyglądało prosto z puszki. Wiem, że to nie jest kategoria "w trakcie obróbki" ale może tak spróbujemy
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Przykro mi, ale tutaj ostrość poleciała aż w całości na drzewo... Ja bym z tym zdjęciem nic nie kombinował. Zrobiłbym nowe - ostre.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Kolejna próba ratowania nieudanego zdjęcia obróbką - kolejna nieudana próba...
    kupa sprzętu i tragarz

BLOG STRONA

Oszczędny w słowach Awatar Rider
    Miasto
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Wydaje mi się, że drogę ku doskonałości trzeba zacząć od nauki robienia zdjęć na poziomie samej puszki i zastanej sytuacji, którą chcemy sfotografować. Wbrew temu, co pisze tutaj gro forumowiczów jest to 90% sukcesu udanej fotografii. Następnie kilka prostych czynności w PSie i już mamy coś. Zwalanie wszystkiego na obróbkę skutkuje tym, że z czasem zaczynamy bić głową w mur, nie widząc efektów naszej tytanicznej pracy. To tyle. Mam nadzieję, że pokażesz z czasem jak fajne fotki da się zrobić tym dzieciakom bez grzebania w PSie. Pracuj sprzętem, a doszlifowuj programem graficznym, nigdy odwrotnie. Pozdrawiam.
    Dwie puszki, kilka stałek, jeden zoom, jakieś akcesoria i duuuuużo radości z fotografii

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów