Taki Pentax ME z cyfrową ścianka, ech....wizjer D3 się chowa![]()
Szukaj
Taki Pentax ME z cyfrową ścianka, ech....wizjer D3 się chowa![]()
Jak już za dziadków robimy, to ja swego czasu pracowałem na przystawkach skanujących do dużego formatu. Zrobienie zdjęcia trwało nawet kilkadziesiąt sekund a jakiekolwiek wahnięcie napięcia w trakcie fotografowania przekreślało całą robotę
Z lustrzanek, to pierwszej używałem D1 - (nie mojej) to jakieś 5 dych kosztowało
Też pamiętam, że wiele osób twierdziło, że fotografia cyfrowa to się nie przyjmie, lub jeśli, to w bardzo odległej przyszłości.
Doskonale to pamiętam, bo... sam tak twierdziłem![]()
Ciągle jeszcze są ludzie, którzy nie wierzą w cyfrowe. Twierdzą, że to nie jest to samo, że cyfrowe to mają takie i takie wady, a dodatkowo jeszcze, że to i to w nich złego i w ogóle gorszego. Kilku maniaków analogowych których znałem na swoich oczach obserwowałem jak zmieniali sprzęt na cyfrowy i to była droga w jedną tylko stronę. Dodatkowo niemalże wszyscy już nigdy nie wrócili do analogów.
Z kolei jest jeszcze inny nurt - ludzi, którzy właśnie na odwrót - zamiast iść w cyfrowe odkrywają urok analogowego. Głównie Ci, którzy są bardziej kreatywni i bardziej eksperymentują. Fotografia otworkowa, crosy, techniki szlachetne i masa innych jeszcze. Ciemnia i klisze to jednak spora zabawa i to też warto przeżyć i pobawić się z tym. Nikt jednak tego nie traktuje dziś już jako jakościowe podejście, raczej jako eksperyment.![]()
"miałem kiedyś 110KM lanosa heatback... pomijaąc żenująco niskiej jakości wykończenia, naprawdę dawał rady, ...
...świetnie się prowadził,"
No teraz to pojechales....![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami