Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

Taki Pentax ME z cyfrową ścianka, ech....wizjer D3 się chowa
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Jak już za dziadków robimy, to ja swego czasu pracowałem na przystawkach skanujących do dużego formatu. Zrobienie zdjęcia trwało nawet kilkadziesiąt sekund a jakiekolwiek wahnięcie napięcia w trakcie fotografowania przekreślało całą robotę
    Z lustrzanek, to pierwszej używałem D1 - (nie mojej) to jakieś 5 dych kosztowało
    Też pamiętam, że wiele osób twierdziło, że fotografia cyfrowa to się nie przyjmie, lub jeśli, to w bardzo odległej przyszłości.
    Doskonale to pamiętam, bo... sam tak twierdziłem

Domyślnie

Ciągle jeszcze są ludzie, którzy nie wierzą w cyfrowe. Twierdzą, że to nie jest to samo, że cyfrowe to mają takie i takie wady, a dodatkowo jeszcze, że to i to w nich złego i w ogóle gorszego. Kilku maniaków analogowych których znałem na swoich oczach obserwowałem jak zmieniali sprzęt na cyfrowy i to była droga w jedną tylko stronę. Dodatkowo niemalże wszyscy już nigdy nie wrócili do analogów.
    Z kolei jest jeszcze inny nurt - ludzi, którzy właśnie na odwrót - zamiast iść w cyfrowe odkrywają urok analogowego. Głównie Ci, którzy są bardziej kreatywni i bardziej eksperymentują. Fotografia otworkowa, crosy, techniki szlachetne i masa innych jeszcze. Ciemnia i klisze to jednak spora zabawa i to też warto przeżyć i pobawić się z tym. Nikt jednak tego nie traktuje dziś już jako jakościowe podejście, raczej jako eksperyment.

Domyślnie

"miałem kiedyś 110KM lanosa heatback... pomijaąc żenująco niskiej jakości wykończenia, naprawdę dawał rady, ...

...świetnie się prowadził,"

No teraz to pojechales....
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów