Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dyfuzor typu Lightsphere (lambency)

Chciałbym zapytać się czy ktoś z was używa tego typu dyfuzora...
    http://allegro.pl/item488409113_dyfu...0.html#gallery

opłaca się kupić czy nie???..jakie są wasze opinie na temat tego produktu..??

Domyślnie

mam oryginał jak i jakąś podróbkę - orginał jest lepiej wykonany - oba działają wyśmienicie, poszukaj na necie filmu z zastosowaniem sam zobaczysz efekty, według mnie zakup opłacalny

Domyślnie

gdzies wyczytałem ze mówia na to "pożeracz akumulatorów"....
    никон

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    gdzies wyczytałem ze mówia na to "pożeracz akumulatorów"....
    bo tak jest ale efekty daje świetne. Zwłaszcza przy doświetlaniu portretu. Światełko miód malina . Polecam podróbkę z allegro - 1/3 cena oryginału a działanie identyczne. Tylko zwróć uwagę na to by było zaznaczone w opisie aukcji że jest to model "lekki".

Domyślnie

Trzy pytania:
    1)Czy ten model pasuje do Sb800 ?
    2) Ile kosztuje oryginał i gdzie go szukać ?
    3) Jakie są różnice między tą podróbką a oryginałem ? Słyszałem, że podobno podróbka daje jakieś dziwne przebarwienia ?

Domyślnie

z tego co znalazłem to jest do sb600 sb800 i sb900

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Trzy pytania:
    1)Czy ten model pasuje do Sb800 ?
    2) Ile kosztuje oryginał i gdzie go szukać ?
    3) Jakie są różnice między tą podróbką a oryginałem ? Słyszałem, że podobno podróbka daje jakieś dziwne przebarwienia ?
    Ad1 Są różne rozmiarówki
    Ad2 Na stronie Garego Fonga w Hameryce albo okazyjnie na portalach aukcyjnych
    Ad3 Oryginał jest lżejszy ciut. Poza tym oryginał jest dostępny w wersji uniwersalnej na paseczkach rzepowych którego to patentu Chińczycy jeszcze widocznie nie rozgryźli. Zafarbów żadnych w podróbce nie zaobserwowałem. Jest neutralnie mleczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Poza tym oryginał jest dostępny w wersji uniwersalnej na paseczkach rzepowych którego to patentu Chińczycy jeszcze widocznie nie rozgryźli.
    Są też juz takie chińczyki.
    U nas jeszcze nie widziałem, ale od początku wakacji można je już nabyć w hurcie u skośnookich.

Domyślnie

ad.2 http://store.garyfonginc.com/liiido.html
    ad.3 ja żadnych przebarwień u siebie nie zauważyłem (nie używałem kolorowych nasadek tylko białą i przezroczystą)
    ad.1 cała czasza jest "elastyczna" taka jak gdyby twarda guma zakłada sie to to na wcisk... rozmiar dla nikonów SB600 / SB800 to P1

Domyślnie

Panowie dzięki za odpowiedzi Jeszcze zapytam czyli ten link z postu na początku topicu - ten dokładny model będzie pasował do sb800 ?

puchbeary masz może jakieś swoje foto dobrze pokazujące jaki efekt to daje ? Na stronie Gary'ego przyznam, że wygląda to bardzo ciekawie.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 20-01-2009 o 15:10 Powód: łączenie podwójnego wpisu

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów