Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie N 18 - 70 ostrość

Witam wszystkich. Widzę, że dyskusje nt. N 18 - 70 nie ustają, więc podsunę mały materiał do, hmm... analizy? Oto zdjęcie wykonane tymże obiektywem + D300, ISO200, 70mm, 1/800s, f/4.5, delikatnie wyostrzone po zmniejszeniu. Według mnie, ostrość tego obiektywu jest więcej niż zadowalająca. Co sądzicie?

1 Całość

2 Crop 1:1
    [/IMG]

Plastyka też, wydaje mi się, niezła. Może się mylę, bo doświadczenia jako takiego nie posiadam - moja przygoda z fotografią trwa od bardzo niedawna.
    PS Nie bardzo wiedziałem, gdzie zamieścić ten post - testy? Przyroda? Stanęło na Obiektywach Standardowych. Jeśli post kłóci się z tym działem forum, bardzo proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
    Pozdrawiam!
    Litości...|"focić" - można "robić zdjęcia", "fotografować"|"popełnić" - może i tak, ale przestępstwo|"fufu" - trzymajcie mnie, kto to wymyślił...? Na to nawet patrzeć się nie da.|Pozdrawiam.

Domyślnie

18-70 to wg mnie bdb szkło.
    jedyne co wg mnie na minus to światło i może dla niektórych budowa.
    ja sprzedałem właśnie tylko i wyłącznie dlatego że chciałem mieć stałe światło 2.8.
    N35-70 jest ostrzejszy ale to widać dopiero na dużych cropach właśnie.
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Uprawnienia umieszczania postów