Witam
Mam zamiar kupic lustrzanke Nikona (to juz postanowione). Wybralem 2 modele: D60 i D80 tylko te wchodza w gre w zwiazku z tym, ze chce nabyc sprzet nowy i mam ograniczony budzet. Naczytalem sie o tych obu lustrzankach i mam juz metlik w glowie. W sumie sa opinie pozytywne i o tym i o tym. Tak samo z negatywnymi. Wiec badzcie tak dobrzy i doradzcie mi, co mam wybrac biorac pod uwage moje wymagania.
Aparat kupuje w zwiazku z wyjazdem zagranicznym, chce porobic duzo ladnych zdjec. Dodatkowo troche chce pofocic samoloty na lotnisku, na podejsciu na pas (raczej z bliskiej odleglosci). Samoloty to dodatek, w pierwszej kolejnosci zalezy mi na: fotografowaniu osob w bliskim otoczeniu (ale zeby krajobraz z tylu tez jako tako wygladal), budynkow, morza.
Planuje zakup nastepujacych zestawow:
- D60 z obiektywem 18-55 VR
- D60 z obiektywem 18-70
- D80 z obiektywem 18-55 VR
- D80 z obiektywem 18-70
- D80 z obiektywem 18-135
Powiedzcie prosze, ktory z tych zestawow najlepiej spelni moje oczekiwania. To jest moja pierwsza lustrzanka, troche bede musial sie nauczyc. W rece lepiej lezy mi D80 i wlasnie ku niemu bym sie bardziej sklanial, chociaz D60 jest tanszy. D80 to maksymalna kwota, wolalbym troche zaoszczedzic znowu na D60... Trudny wybor.
Prosze o wasze opinie. Pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami