Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Nie mam co sie zastanawiać
    Na dole obrazu jest pasek gdzie są wyświetlane wszystkie te wartości.. Sęk w tym, że zmieniając je na LV, to w tym pasku nic się nie zmienia. W wizjerze tak. na kompie nie..
    O to chodzi.
    Jak wyłączysz okno obrazu podglądu, to korekcja sie "updatuje" SIC!. I z powrotem musisz włączyć okno obrazu z menu. Bzdura no po prostu..
    Mi to tak bardzo nie przeszkadza ale z punktu tak skomputeryzowanego sprzętu wydaje sie nonsensowne.
    To moje pierwsze cyfrowe body małego obrazka.. Dotychczas pracowałem tylko F3, F4, R6/8 i średnim na których wszystko "z ręki". W D3 tyle tych bajerów, że nie ogarniam.
    Ale wydało mi się to oczywiste. Na Hasslu CFV i Leaf tak jest.. i to od stu lat (czyli jakichś 5). Myślałem ze na Nikonie też, tymbardziej ze w ulotce reklamowali ...
    Ostatnio edytowane przez Marko125 ; 19-12-2008 o 01:10
    D3 i jakies tam Laiki i Srednie tez ze Szwecji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marko125 Zobacz posta
    nr1. Odpalam Live View i...
    Czy LV to jest taki bajer tylko dla kadru? Bo jakos chyba nie moge przez to menu przebrnac ani znalezc.. ale tak mi sie wydaje, ze nic wiecej nie wycisne. Kadr tylko i koniec...
    Jacek Ci już odpowiedział.
    Od siebie dodam, że nie tylko kadru. Bo dosyć prezyzyjnie można ustawić w manualu ostrość. Nie zauważyłeś, że można powiększyć interesujący Cię fragment?

Cytat Zamieszczone przez Marko125 Zobacz posta
    nr2. Odpalam aplikacje Camera Control Pro 2. Pomijam totalne nieporozumienie, iz kupujac teraz body otrzymuje stare wersje softu sprzed 3 lat! Czyli Camera Control Pro v1 i Capture NX takze v1.0, podczas gdy juz sa upgrady na stronie Nikona za ktore, niestety, trzeba zaplacic. Troche nieladnie. Pomine takze fakt, ze Camera Control Pro 1 ktore mam na CD nie dziala na Intelowym Macu wogole, wiec v2 MUSZE kupic! Na szczescie dla proby, moge sobie scignac 14 dniowa versje dwa.. Odpalam i co? Caly blichtr Camera Control Pro 2 siada, gdyz sa to dwa idiotyczne okna w ktorych, w jednym jest prewka obrazu z matowki a w drugim opcje aparatu. Problem polega jednak na tym , ze majac otwarty obraz w preview nie mozna dokonac zadnej zmiany w oknie z opcjami.. WTF? (( Zamknac okno LV i wtedy mozna. Co to za sens?...
    Czego się pieklisz? Że Ci dali wersję 1? To się ciesz. Nie musisz kupować pełnej wersji 2 tylko upgrade.
    Nie MUSISZ kupić wersji 2 - bo w ogóle nie musisz go mieć. Jeśli chcesz to kup i nie marudź.
    Sprawdź no jeszcze raz. Otwierasz okno Camera Control i drugie Live View. Mając obydwa otwarte mogę zmienić w CCP np przysłonę mimo równocześnie otwartego podglądu w LV. Nic nie muszę zamykać.

Domyślnie

Myślałem, że chcesz by ci się obrazek zmieniał zmiana przysłony - zmiana GO itp - to niemożliwe, bo to wszystko pracuje na symulacji przysłony, na pełnej dziurze.
    Jedyne co mogę radzić - każda firma ma swoje rozwiązania i nie sugeruj się jak to gdzie indziej funkcjonuje. Czytaj szczegółowo instrukcje.
    Przedtem pisałeś, że tak jest w kompaktach za 600 zł. tam jest sterowanie nimi z laptopa?
    A Hasel ile kosztuje? I co hasel robi z oprogramowaniem? Ich plików nawet ACR nie rusza. To wkurzająca polityka producentów body, ograniczająca innych i wymuszająca płacenie za soft.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Myślałem, że chcesz by ci się obrazek zmieniał zmiana przysłony - zmiana GO itp - to niemożliwe, bo to wszystko pracuje na symulacji przysłony, na pełnej dziurze.
    Na manualnych szkłach zmienia sie głębia z przesłoną ))
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martini30 Zobacz posta
    Na manualnych szkłach zmienia sie głębia z przesłoną ))
    niekoniecznie. Na manualnych nikkorach pracuje się nadal na przysłonie otwartej (tak sądzę, chyba D3 nie pozbawiono mechaniki?)
    Co innego szkiełka np M42 itp wynalazki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    niekoniecznie. Na manualnych nikkorach pracuje się nadal na przysłonie otwartej (tak sądzę, chyba D3 nie pozbawiono mechaniki?)
    Co innego szkiełka np M42 itp wynalazki.

Zwracam honor Faktycznie pamietam to z M42.
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów