Witam wszystkich.
To moj pierwszy post wiec prosze nie bijcie
Jestem nowym uzytkownikiem D3 i jako tako nowym uzytkownikiem tego typu SLR w ogole. Mentalnie raczej przyzwyczajony i rozpuszczony przez analogi z manualnymi nawykami jak h 500 czy poczciwe Leici. Chwytajac sie mody i zmiany czasow a takze posiadajac jeszcze pare dobrych szkiel od F i FM, postanowilem zainwestowac w gadget typu D3. Zachecony folderami i ogolnym Nikonowskim adwertajsingiem ... przeszedlem do wymagan.
Tyle wstepu...
Teraz problem:
nr1. Odpalam Live View i.. czy jest jakas mozliwosc zobaczenia korekt ISO lub przyslony tudziez czasow na LV wlasnie? Balansy bieli to juz pomine. Czy LV to jest taki bajer tylko dla kadru? Bo jakos chyba nie moge przez to menu przebrnac ani znalezc.. ale tak mi sie wydaje, ze nic wiecej nie wycisne. Kadr tylko i koniec. Toz ta funkcja byla nawet w Canonowskich idiotach za 600 zl.. Czyzby D3 to przepuscilo?
nr2. Odpalam aplikacje Camera Control Pro 2. Pomijam totalne nieporozumienie, iz kupujac teraz body otrzymuje stare wersje softu sprzed 3 lat! Czyli Camera Control Pro v1 i Capture NX takze v1.0, podczas gdy juz sa upgrady na stronie Nikona za ktore, niestety, trzeba zaplacic. Troche nieladnie. Pomine takze fakt, ze Camera Control Pro 1 ktore mam na CD nie dziala na Intelowym Macu wogole, wiec v2 MUSZE kupic! Na szczescie dla proby, moge sobie scignac 14 dniowa versje dwa.. Odpalam i co? Caly blichtr Camera Control Pro 2 siada, gdyz sa to dwa idiotyczne okna w ktorych, w jednym jest prewka obrazu z matowki a w drugim opcje aparatu. Problem polega jednak na tym , ze majac otwarty obraz w preview nie mozna dokonac zadnej zmiany w oknie z opcjami.. WTF?(( Zamknac okno LV i wtedy mozna. Co to za sens? Albo ja cos zle robie, albo, przepraszam, ale cala ta funkcja to badziew...
Czy macie te same spostrzezenia..?
Pomozta
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami