Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Post Photoshop, problem...

Witam.

Mam problem z Photoshop-em, mianowicie kiedy otworzę okienko "curves" i zmienię krzywą a następnie zatwierdzę klikając "OK" po ponownym otwarciu okienka "curves" krzywa jest w pozycji przed zatwierdzeniem -NIE- wraca do pozycji "zero", sprawdziłem w opcjach i nie znalazłem rozwiązania, jakieś pomysły co to może być?

Dzięki

Domyślnie

Sprawdź czy używasz Curves tradycyjne, czy też Adjustment Layer - Curves

Używam tradycyjnego, chociaż właśnie spostrzegłem ciekawą własność otóż gdy wybiorę; Images>Adjustment>Curves... i zmienię krzywą, po ponownym uruchomieniu tą drogą krzywa znajduje się w położeniu "zerowym". Jeżeli natomiast skorzystam ze skrótu klawiszowego Ctrl+M i zmienię krzywą po zatwierdzeniu pozostaje ona w pozycji zmienionej nawet po ponownym uruchomieniu Photoshop-a. Z jakiegoś powodu przy korzystaniu ze skrótu i zmianie krzywej nie wraca ona do pozycji "None" w okienku "Preset" po zatwierdzeniu i ponownym uruchomieniu "curves" ze skrótu, program zapamietuje ją w pozycji "Custom"

bombel
    Gość

Domyślnie

Który to numer Photoshopa?

Domyślnie

CS3 Extended wersja 10.

bombel
    Gość

Domyślnie

Acha, to nie mam i teraz nie mam też dostępu. Zatem nie pomogę w wyjaśnieniu.

W poprzednich wersjach PSa tak nie było, więc może to jakis extra nowy ficzer, choć prawdę powiedziawszy mało przydatny jak myślę, a może błąd programu (choć akurat nie sądzę).

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Niestety nic z tym nie zrobisz, u mnie jest tak samo
    D700 16,17-35,35

bombel
    Gość

Domyślnie

Jeśli to by było tak zrobione na stałe, to by była lekka porażka. Myślę, że to można oczywiście gdzieś odhaczyć i nie będzie się stale tak robić. Zawsze pozostaje stary trick z naciśnięciem guzika Cancel z wciśniętym Alt - ale gdyby to było na stałe, to przyznaję, robi się upierdliwe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Niestety nic z tym nie zrobisz, u mnie jest tak samo
    A probowałeś może przeinstalować cały system i zainstalować Photshop-a na nowo?. Podejrzewam że albo cos poszło źle podczas instalacji, albo mam jakiś błąd w programie, dlatego chcem zrobic przeinstalkę systemu i wgrać wszystko na nowo. Dodam że sprawdzalem u kolegi w pracy i u niego wszystko gra, może zainstaluję moją kopię na innym kompie i sprawdzę jak to działa

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Jeśli to by było tak zrobione na stałe, to by była lekka porażka. Myślę, że to można oczywiście gdzieś odhaczyć i nie będzie się stale tak robić. Zawsze pozostaje stary trick z naciśnięciem guzika Cancel z wciśniętym Alt - ale gdyby to było na stałe, to przyznaję, robi się upierdliwe.
    Nie, nie jest tak na stałe (i całe szczęście), podejrzewam raczej że coś jest nie tak z moja kopią. Chciałem się tylko dowiedzieć czy właśnie jest gdzieś jakiś haczyk, który można odhaczyć a którego dotąd nie znalazłem. Jak już wspomniałem u kolegi wszytko jest jak być powinno

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie, nie jest tak na stałe (i całe szczęście), podejrzewam raczej że coś jest nie tak z moja kopią. Chciałem się tylko dowiedzieć czy właśnie jest gdzieś jakiś haczyk, który można odhaczyć a którego dotąd nie znalazłem. Jak już wspomniałem u kolegi wszytko jest jak być powinno
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 26-11-2008 o 02:14 Powód: proszę używać multicytatów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów