Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Smile Tamron 70-200/2.8 + TC ?

Jaki telekonwerter proponujecie do tamronka ? Zalezy mi na ogniskowej na końcu koło 300mm czyli czyli by starczyło x1,4 ale nie wiem co wybrać? Ktoś może miał to szkiełko i używał z TC ? Co sądzicie o KENKO 1.4x TELEPLUS PRO 300 DG: http://www.allegro.pl/item481063480_...1_4_1_4_x.html
    micio.ownlog.com

Domyślnie

mam to Kenko, to bardzo dobry telekonwerter i mozna go kupić w rozsądnej cenie
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    mam to Kenko, to bardzo dobry telekonwerter i mozna go kupić w rozsądnej cenie
    masz Kenko 1,4 1,5 czy 2,0?

Domyślam się, że 2,0 mocno pogarsza jakość zdjęcia, natomiast zastanawiam się, czy lepszą jakość osiągnę robiąc z TC 2,0 czy TC 1,4 + kadrowanie
    Mamiya + Sony

Domyślnie

odkurze wątek

dokładnie tak jak autor, stosujecie jakieś telekonwertery do tego Tamrona? jak tak to jakie i jak z jakoscia? (sample mile widziane

Unhappy 2x lipa

Do Tamrona 70-200/2.8 na d7000 kupiłem Kenko Teleplus PRO 300 DGX 2x. Wynik - jakościowo nie jest tak tragicznie bo i tamron od f4 już daje przyzwoite wyniki, ale AF nie śmiga, tj kręci do przodu, przeskakuje punkt ostrości, cofa, przeskakuje go jeszcze raz i kończy szukać. Jednym słowem lipa. Najpewniej pójdzie na allegro a kupię 1.4x...

Uprawnienia umieszczania postów