Jak dla mnie kręcenie filmów w D90 to jakieś nieporozumienie.
Zniechęciłem się za pierwszym razem i tak mi już zostało...Kręciłem w domu przy sztucznym świetle i na całym filmie przesuwają się ciemne pasy (bo żarówka tak naprawdę nie świeci stałym światłem). Jak muszę nagrać jakieś video to używam Canona S5. Jakość / komfort kręcenia filmów na D90 jak dla mnie nie umywa się do niego (Canon ma stabilizację, autofocus,brak ciemnych pasów przy sztucznym świetle, dowolnie wykręcany ekran i rozdzielczość spokojnie wystarczającą do oglądania na 32' LCD). Kamera Sony miniDV też poszła w odstawkę bo jak dla mnie również ma gorszą jakość od tego Canona![]()
Na jakimś anglojęzycznym forum ktoś kiedyś stwierdził: jeśli Nikon uważa że D90 kręci takie wspaniałe filmy (w końcu przecież HD !) to dlaczego nie kręcił nim swoich materiałów promocyjnych ? W zasadzie skoro jest to takie wspaniałe narzędzie to wszystkie materiały promocyjne Nikona (np. reklamy w TV) powinny być kręcone D90, nie ?
Tak czy inaczej filmów w D90 na razie nie używam. Może jak kupię jakieś obiektywy z VR to będzie lepiej ale na przesuwające się pasy one i tak nie poradzą...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami