Na moim forum jest koleś, który właśnie wymienia XH A1 na 5DPoza tym, HV20/30 to są takie camcordery dla zabawy, a gdzie tam jakieś pro kamery 3CMOS czy inne takie za 13000 zł, też z wymiennymi obiektywami... już widzę te tabuny kamerzystów sprzedających choćby coś w stylu XH A1 na 5D, bo to DSLR z filmami... no śmiech na sali.
Pytał o porównanie A1 do 5D - odpisałem, że nie ma co porównywać - zresztą oceń sam
Ja cię nie mam zamiaru do niczego przekonywać. Codziennie przeglądam fora, blogi i filmy osób filmujących lustrzankami. Widzę co się na świecie w tym temacie dzieje i co z tym sprzętem można zrobić. Ty żyj sobie nadal w świadomości, że aparat służy do robienia zdjęć a kamera do filmowania.
Co do stwierdzenia, że nie znajdziesz kamery poniżej 50 000 robiącej takie filmy jak 5D to sam sobie zaprzeczasz. Wymieniasz kamery, które twoim zdaniem są porównywalne z 5D i nie kosztują tyle, ALE:
- nie mają wymiennej optyki
- nie mają GO
- mają szumy w słabym świetle
- itd
Może i znajdziesz tańszą kamerę o podobnej jakości obrazu jak 5D, ale żeby mieć w niej ładną głębię ostrości trzeba dokupić porządny adapter 35mm - kolejne kilkanaście tysi.pytałeś o HD, tu się walnąłem, ale coś poszukam w miarę wolnego czasu, bo XL H1 trochę za droga, ale 40k zapasu mamy
Mówisz - kto zwraca uwagę na głębię ostrości w filmie? Pewnie przeciętny kowalski nawet nie wie co to jest głębia ostrości. Ale jest w stanie stwierdzić: ten film mi się podoba a ten nie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami