Close

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 149

Wątek: Filmy z D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Annihitek Zobacz posta
    Jaką obróbkę? 7D zapisuje jakim kodekiem? AVCHD czy czymś gorszym?
    no to o co Ci chodzi ? o jakiej potwornej mocy obliczeniowej pisałeś skoro aparat radzi sobie z tym bez problemu, większość komputerów także..........

Mam wielką prośbę -możesz pokazać coś "z zwykłej taśmowej kamery" co będzie mniej więcej w jakości tego:

http://212.51.209.43/~fatman/7D/movies/nocny.avi

będę wdzięczny...........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    H.264
    AVCHD - to nie kodek tylko sposób zapisu plików.
    No niech Ci będzie.

Oczywiście nie piszesz tego poważnie .
    A napisałeś to, bo? Jakiś argument może?

Generalnie żeby zrobić coś w filmie trzeba się na tym znać niezależnie od użytego sprzętu.
    To chyba oczywiste.

To pokaż mi te kamery za 13 tyś z wymiennymi obiektywami, z możliwością odcinania tła jak w filmie, które zachowując detal nie szumią przy słabym świetle przy rozdzielczości HD - z przyjemnością biorę od razu dwie .
    A jesteś pewien czy taki D3/D700/5D nie będzie szumiał przy słabym świetle przy wysokim ISO, zakładając niedoświetlenie zdjęcia?

PS Google wciąż działa i ma się dobrze: http://www.ceneo.pl/87265
    //edit - pytałeś o HD, tu się walnąłem, ale coś poszukam w miarę wolnego czasu, bo XL H1 trochę za droga, ale 40k zapasu mamy

Tak "robotnicy do łopat", "studenci do piór" - krzycz dalej . Jedno widać niezbicie - nie masz pojęcia o tym temacie .
    Na razie nie masz specjalnego kontraargumentu więc napieraj dalej.

Cytat Zamieszczone przez Fatman
    no to o co Ci chodzi ? o jakiej potwornej mocy obliczeniowej pisałeś skoro aparat radzi sobie z tym bez problemu, większość komputerów także..........
    Robisz sobie jaja? Dziwne, że komputery z i7 mają problem z długimi filmami w H.264, a Twój aparat sobie radzi? Twój aparat to zapisuje w takim formacie, podobnie jak kamery na kartę/hdd. Tu chodzi o dalszą obróbkę tego, bo mało kto daje ~15 GB/1h (1080p) gdzieś dalej.

Cytat Zamieszczone przez Fatman
    Mam wielką prośbę -możesz pokazać coś "z zwykłej taśmowej kamery" co będzie mniej więcej w jakości tego:

Uprzedzając: takiej GO nie uzyskasz w takich kamerach, bo mają małe matryce. To chyba jasne. Tym niemniej wskaż mi widza, który się takim GO zachwyci na filmie. Bo to film, nie zdjęcie. Na filmie masz ciągłą akcje, a nie wycinek kadru, w którym się małym GO możesz pozachwycać. Powiem tylko za siebie - w życiu na żadnych filmie nie interesowałem się specjalnie rozmyciem drugiego planu.

Co do reszty - wpisanie w vimeo.com (HV30) lub szukanie po tagu, powinno pokazać Ci niemało fajnych filmów pokazujących możliwości tego camcordera. Bo ogólnie filmów z tych kamer jest tam od groma, ale w większości to bardzo amatorskie. Jeśli mam być szczery, bo kiedyś przeglądałem - nie widzę żadnej przewagi filmów 5D MKII nad dobrymi z HV30.
    Ostatnio edytowane przez Annihitek ; 16-12-2009 o 15:26

Domyślnie

Uprzedzając: takiej GO nie uzyskasz w takich kamerach, bo mają małe matryce. To chyba jasne. Tym niemniej wskaż mi widza, który się takim GO zachwyci na filmie. Bo to film, nie zdjęcie
    Ekhm... oglądasz czasem filmy w TV, w kinie?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Oszczędny w słowach Awatar wodstock
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grafzero Zobacz posta
    Jak dotąd nie słyszałem o telewizorze który z USB odczytuje filmy. Podaj może nazwę modelu telewizora który to robi, zobaczymy jakie ma kodeki i postaramy się znaleźć odpowiedni program.
    Samsung UE40B7000WW - LCD na LED.
    Ma USB i filmy DIVX odczytuje bez problemu, bezpośrednio z telewizora nawet z napisami, ale chodzi o to ze jak włączyłem pendriva przez USB z filmami zgranymi z D90 - wyskoczył komunikat "zła rozdzielczość" (telewizor to Full HD).
    Z kolei podłączając do DVD (też po USB) - wyskakuje komunikat o "braku kodeka".

Chciałbym czasami pooglądać filmy z D90 na telewizorze, ale chyba bez konwertowania się nie obejdzie. Tylko czym, jak i do jakiego formatu, żeby nie zmasakrować i tak już kompresowanych mocno filmów z D90. Myślałem że obejdzie się bez dłubania w filmach, ale to chyba nieuniknione.

HUGUES - można przez kabel HDMI - ale to prosto z aparatu, jak będę miał więcej filmików, to będe juz je miał w komputerze. No i tu pojawia się problem.
    Ostatnio edytowane przez wodstock ; 16-12-2009 o 19:30
    D9070s

Domyślnie

A jesteś pewien czy taki D3/D700/5D nie będzie szumiał przy słabym świetle przy wysokim ISO, zakładając niedoświetlenie zdjęcia?
    Nie wiem jak to co wymieniłeś, bo te aparaty filmów nie kręcą ale sprawdzałem 500D i 7D - rewelacja - kamery nawet za dwadzieścia tyś. wysiadają jeśli chodzi o możliwości w słabym świetle.

PS Google wciąż działa i ma się dobrze: http://www.ceneo.pl/87265
    //edit - pytałeś o HD, tu się walnąłem, ale coś poszukam w miarę wolnego czasu, bo XL H1 trochę za droga, ale 40k zapasu mamy
    Szukaj . I nie rozśmieszaj mnie tym Canonem, bo on szumi jak woda w kiblu w porównaniu do dsl-rów. Nawet FX sonego jest lepszy. No i HD niet .

Na razie nie masz specjalnego kontraargumentu więc napieraj dalej.
    Nie mam zamiaru, bo i po co?

To co piszesz dalej jawnie dowodzi, że Tobie wsio ryba jeśli chodzi o jakość - mnie nie i dlatego dalsza dyskusja jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu.

Powiem tylko za siebie - w życiu na żadnych filmie nie interesowałem się specjalnie rozmyciem drugiego planu.
    Jeśli mam być szczery, bo kiedyś przeglądałem - nie widzę żadnej przewagi filmów 5D MKII nad dobrymi z HV30.
    I wszystko jasne .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-12-2009 o 19:30
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Nie wiem jak to co wymieniłeś, bo te aparaty filmów nie kręcą ale sprawdzałem 500D i 7D - rewelacja - kamery nawet za dwadzieścia tyś. wysiadają jeśli chodzi o możliwości w słabym świetle.
    Oh, tak? Może zapodaj jakimiś przykładami, bo na razie to puste słóweczka.

Szukaj . I nie rozśmieszaj mnie tym Canonem, bo on szumi jak woda w kiblu w porównaniu do dsl-rów. Nawet FX sonego jest lepszy. No i HD niet .
    Canon XL H1A - 20k pas ten przykład?

Jednym słowem: szumi pewnie jak cholera, bo nie kosztuje 60k zł!

Nie mam zamiaru, bo i po co?

To co piszesz dalej jawnie dowodzi, że Tobie wsio ryba jeśli chodzi o jakość - mnie nie i dlatego dalsza dyskusja jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu.

[...]

I wszystko jasne .
    Tobie chodzi o jakość, czyżby? Rozpatrujesz kamery pod kątem tego GO i jakości obrazowania przy słabym świetle. Nie mówię, że to nie takie ważne (to drugie zwłaszcza). Ale idąc więc tym tropem - HV30 jest lepszy od XL H1A czy Canon XH A1, bo on lepiej się w tym sprawuje (mam porównanie z XH A1, bo miałem to w rękach). W zabawą GO będzie za to gorszy, ale to się mu pewnie wybaczy, bo kosztuje całe 18000 zł mniej i nie pozwala na wymianę obiektywu. No ale taki np. Canon 5D Mark II ma 2 w 1 - małą GO i dobre efekty przy słabym świetle. Miazga kamer normalnie.
    Ciekawe tylko czy jak ktoś ogląda film, to zwraca uwagę na tak małą GO... ja czasem chodzę do kina i tego nie robię, no ale ja jakiś odmieniec chyba jestem z tego by wynikało. Tu ludziska nad efektami specjalnymi pracują w pocie czoła, miliardy $ na to lecą, a tu klucz do sukcesu to prostu mała GO. Wszyscy widzowie to wiedzieli, tylko bali się mówić, dopóki DSLRy z odsieczą nie ruszyły.

Oczywiście, pewnie wszystkie pozostałe zalety kamer miękną przy tych boskich DSLRach, na które wszyscy się przesiadają w te pędy - czyli jakość mikrofonu / zakres złączy, regulacja parametrów w trakcie (i możliwości tych regulacji), wygoda filmowania, możliwość montażu dodatkowej lampy, manewrowania parametrami zapisu i wiele innych. To już jest nic jak podejrzewam, no chyba, że w kamerze za 60k zł.

Rozumiem porównanie np. Canon 5D MKII - co nam da on, a co nam da HV30 czy XL H1A w kwestii filmowania? No i jak porównamy możliwości filmowania 5D z takim XL to pewnie będzie co porównywać? Bo przecież XL kosztuje tylko 20 000 zł, a nie 60 000 zł i co on nam takiego zaoferuje?

Jeszcze kwestia kamer i słabego oświetlenia - nawet z CCD w kamerach można sporo wycisnąć, tylko jest pewne ale. Najbardziej to ,,ale'' obrazuje przykład takich kamer jak HV20/30 (te z CMOSami akurat) - w sieci jest tysiące poradników jak znaleźć złoty środek między ilością szumu, a światła, przy pomocy przedziwnym tricków, których próżno szukać w instrukcji do tych urządzeń. Zatem, jak weźmie jakiś mniej zorientowany kamerę nawet za 20k w łapy, przywali gain na >+20 dB (odpowiednik ISO), to potem nie ma się co dziwić, że zaszumione filmy kamera daje.

PS I przed chwilą sprawdziłem to organoleptycznie - bo mam pod ręką Nikon D90 i Canon HV30 - nie widzę na 50" LCD full hd, aby HV30 był gorszy w słabym oświetleniu, a mam sporo zapasu jeszcze w kamerze, więc obstawiam, że będzie nawet lepszy (D90 ISO1600, HV30 - +3dB 1/25). Niestety nie mam chwilowo kabla firewire, aby próbki zapodać.

Z mojej strony to wszystko. Entuzjastom, którzy widzą te tabuny kamerzystów sprzedających kamery, na rzecz DSLRów chciałbym pogratulować niesamowitego optymizmu, bo to rzadkość.
    Ostatnio edytowane przez Annihitek ; 16-12-2009 o 20:23

Domyślnie

Robisz sobie jaja?
    Nie nie robię sobię jaj. A Ty ?

Dziwne, że komputery z i7 mają problem z długimi filmami w H.264
    Cholera, a mój Q9550 sobie daje radę -jakaś magie nie ?

a Twój aparat sobie radzi?
    Aaaaa masz racę nie radzi sobie On tylko udaje, że zapisuje FullHD w 24/25/30 klatkach na sekundę w h.264 -i my wszyscy dajemy się na to udawanie nabrać

Twój aparat to zapisuje w takim formacie, podobnie jak kamery na kartę/hdd.
    Czyli robi to magicznie tak ? On już nie potrzebuje "potwornej mocy obliczeniowej" żeby w czasie rzeczywistym ten materiał spakować ?

Tu chodzi o dalszą obróbkę
    Ej ej -jak wspomniałem o obróbce w wcześniejszym poście to napisałeś:

Jaką obróbkę? 7D zapisuje jakim kodekiem? AVCHD czy czymś gorszym?

zapytałem o co Ci chodzi w takim razie, bo w ogóle teraz już nie rozumiem..........

Napiszę jeszcze raz -mój nie specjalny Q9550 bez problemu odtwarza filmy z 5D/7D -nawet się przy tym nie poci więc nie jest to jakaś tam potworna moc obliczeniowa. Jeśli chodzi o obróbkę (wspominałem -podstawową -przenikanie, zoom, panning, napisy, wyostrzanie, kontrast, i podobne) to też problemu nie ma -mareriał końcowy o czasie trwania ok 10 min, generuje mi w około 30 minut.

Uprzedzając: takiej GO nie uzyskasz w takich kamerach, bo mają małe matryce. To chyba jasne.
    Skoro jasne to po cholerę pitolisz, że zwykłe taśmowe kamery dadzą lepszą jakość ? Jaja sobie robisz ?

Tym niemniej wskaż mi widza, który się takim GO zachwyci na filmie.
    Tym niemniej wskaż mi widza, który takim GO się nie zachwyci w filmie.

Głupi argument prawda ? (mam nadzieję, że się zorientowałeś o co mi chodzi)

Powiem tylko za siebie - w życiu na żadnych filmie nie interesowałem się specjalnie rozmyciem drugiego planu.
    Aaaaaaa no to jak mówisz za siebie to o co chodzi z argumentem Tym niemniej wskaż mi widza, który się takim GO zachwyci na filmie. ? Znaczy, że jednak wszyscy powinni mieć taki gust jak Ty ?

Jeśli mam być szczery, bo kiedyś przeglądałem - nie widzę żadnej przewagi filmów 5D MKII nad dobrymi z HV30.
    Jak mam być szczery to tego nie udowodniłeś............. piszesz sobie tylko. Mogę te przykłady z "taśmowej kamery" (najlepiej w FullHD, choć zadowolę się też HDReady) który pokaże mi przewagę nad tym co można uzyskać za pomocą 5D II ?

PS I przed chwilą sprawdziłem to organoleptycznie - bo mam pod ręką Nikon D90 i Canon HV30 - nie widzę na 50" LCD full hd, aby HV30 był gorszy w słabym oświetleniu
    Jaja sobie robisz ? (cholera ponownie). Za przykład dajesz D90, który jeśli chodzi o filmowanie (jakość materiału) wypada jak syf z gilem przy tym co daje 500D, 7D i 5D II ?
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 16-12-2009 o 21:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Cholera, a mój Q9550 sobie daje radę -jakaś magie nie ?
    Pentium I też da radę, jak go zostawisz na kilka dni z tym problemem.

Napiszę jeszcze raz -mój nie specjalny Q9550 bez problemu odtwarza filmy z 5D/7D -nawet się przy tym nie poci więc nie jest to jakaś tam potworna moc obliczeniowa. Jeśli chodzi o obróbkę (wspominałem -podstawową -przenikanie, zoom, panning, napisy, wyostrzanie, kontrast, i podobne) to też problemu nie ma -mareriał końcowy o czasie trwania ok 10 min, generuje mi w około 30 minut.
    O to mi właśnie chodziło - OBRÓBKĘ filmu. 10 minut filmu w 30 minut na takim sprzęcie, to absolutnie nie jest dawanie sobie rady, bo w ten sposób procesor w kalkulatorze też sobie da radę. Chodzi o skomplikowane algorytmy stosowane w tym kodeku, w porównaniu z prostym MPEG-2 w HDV i mam pełną rację w tym, że to trochę na niekorzyść rozwiązań z AVCHD przemawia.
    A teraz odbijaj piłeczkę.

Skoro jasne to po cholerę pitolisz, że zwykłe taśmowe kamery dadzą lepszą jakość ? Jaja sobie robisz ?
    To GO o tym decyduje? O, nówka -- to jak wezmę zrobię zdjęcie obiektywem 200 / 2 na f=5.6 to jakość będzie fatalna, bo nie ma małej GO, tak mam to teraz rozumieć?

Tym niemniej wskaż mi widza, który takim GO się nie zachwyci w filmie.

Głupi argument prawda ? (mam nadzieję, że się zorientowałeś o co mi chodzi)
    No właśnie nie. Ja Ci dałem przykład, Ty się nie ustosunkowałeś, tylko odwracasz kota ogonem.

Aaaaaaa no to jak mówisz za siebie to o co chodzi z argumentem Tym niemniej wskaż mi widza, który się takim GO zachwyci na filmie. ? Znaczy, że jednak wszyscy powinni mieć taki gust jak Ty ?
    Na wyjmowaniu z kontekstu moich zdań znasz się świetnie. Teraz jeszcze ogarnij cały kontekst i posądź mnie przykładowo o globalne ocieplenie.

Jak mam być szczery to tego nie udowodniłeś............. piszesz sobie tylko. Mogę te przykłady z "taśmowej kamery" (najlepiej w FullHD, choć zadowolę się też HDReady) który pokaże mi przewagę nad tym co można uzyskać za pomocą 5D II ?
    www.vimeo.com -> HV30, starczy? Przy czym - ja napisałem, że nie widzę jakieś znaczącej przewagi 5D nad HV30 (poza ceną) w kwestiach filmowania. Trybisz?

No, żeby nie było, że polazłem na łatwiznę i sobie popisałem:

Jaja sobie robisz ? (cholera ponownie). Za przykład dajesz D90, który jeśli chodzi o filmowanie (jakość materiału) wypada jak syf z gilem przy tym co daje 500D, 7D i 5D II ?
    To matryca D90 ma fatalne możliwości w słabym świetle? No nie wiedziałem. Nie żeby była znowu lepsza, ale aż tak źle na ISO 3200 (w porównaniu do 5D) to z nią nie jest: http://www.digitalcamerainfo.com/con...9948/Noise.htm

Domyślnie

Pentium I też da radę, jak go zostawisz na kilka dni z tym problemem.
    Fajny argument -gratuluję

O to mi właśnie chodziło - OBRÓBKĘ filmu. 10 minut filmu w 30 minut na takim sprzęcie, to absolutnie nie jest dawanie sobie rady
    Problem w tym, że z filmami zrobionymi za pomocą D90 (a tam algorytm jest o wiele mniej skomplikowany) radzi sobie niewiele szybciej. Więc odbijam piłeczkę i nadal twierdzę, że nie potrzeba "potwornych mocy obliczeniowych".

Chodzi o skomplikowane algorytmy stosowane w tym kodeku, w porównaniu z prostym MPEG-2 w HDV i mam pełną rację w tym, że to trochę na niekorzyść rozwiązań z AVCHD przemawia.
    Chodzi Ci o ten przestarzały format zapisu w niskiej rozdzielczości ?

Pong.........

To GO o tym decyduje? O, nówka -- to jak wezmę zrobię zdjęcie obiektywem 200 / 2 na f=5.6 to jakość będzie fatalna, bo nie ma małej GO, tak mam to teraz rozumieć?
    Oczywiście, że źle rozumiesz.

No właśnie nie. Ja Ci dałem przykład, Ty się nie ustosunkowałeś, tylko odwracasz kota ogonem.
    Nic nie odwracam -ja dałem przykład filmu w odpowiednio dużej rozdzielczości -poprosiłem o przykład, "ze zwykłej kamery na taśmę", który pokaże lepszą jej jakość. Nie doczekałem się do tej pory.

Jak na razie potwierdziłeś tylko, że takiej GO nie da się na nich uzyskać, obraz jest w mniejszej rozdzielczości, no i szumi o wiele bardziej -to pytam się, gdzie do cholery jest ta ich lepsza jakość (lub podobna) w stosunku do tego co daje 5D Mk II w kwestii filmowania ?

Na wyjmowaniu z kontekstu moich zdań znasz się świetnie. Teraz jeszcze ogarnij cały kontekst i posądź mnie przykładowo o globalne ocieplenie.
    Wyjmowanie z kontekstu ? Zacytowałem całe zdanie, w którym to zdaniu podałeś pewne stwierdzenie -prosiłem tylko o udowodnienie Twojej tezy (zwykłe kamery na taśmę dają lepszą jakość od 5D Mk II). Nie odwracaj kota ogonem proszę (ok przepraszam, że przekręciłem Twoje słowa -w takim razie nie proszę o przykład filmu z lepszą jakością, tylko porównywalną).

www.vimeo.com -> HV30, starczy? Przy czym - ja napisałem, że nie widzę jakieś znaczącej przewagi 5D nad HV30 (poza ceną) w kwestiach filmowania. Trybisz?
    Trybię (to znaczy kapuję -rozumiesz ?). Niestety nie starczy -Vimeo to nadal niska rozdzielczość i dodatkowa stratna kompresja -nie ma jak porównać. Trybisz ?

No, żeby nie było, że polazłem na łatwiznę i sobie popisałem:

Jak wyżej -przepraszam za upierdliwość, ale nie jestem w stanie stwierdzić po przykładach z Vimeo tego co twierdzisz.

To matryca D90 ma fatalne możliwości w słabym świetle? No nie wiedziałem. Nie żeby była znowu lepsza, ale aż tak źle na ISO 3200 (w porównaniu do 5D) to z nią nie jest: http://www.digitalcamerainfo.com/con...9948/Noise.htm
    Oj nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi. Masz taką wiedzę o kodekach/kompresji, a udajesz że nie wiesz jaką kaszanę robi MJPEG wraz z tragicznym algorytmem skalowania, z materiałem filmowym z D90.

Masz porównaj sobie -jestem pewien, że sam stwierdzisz ogromną różnicę:

7D (mniej więcej szum na podobnym poziomie jak w D90):

D90:

http://212.51.209.43/~fatman/d90/movies/nocny.avi

Do tego stopklatki z filmu (z 7D zeskalowane do HDReady z FullHD):

D90:
    http://212.51.209.43/~fatman/7D_vs_D...1121195858.jpg

7D:
    http://212.51.209.43/~fatman/7D_vs_D...95904-1280.jpg
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 16-12-2009 o 23:37

Domyślnie

Oh, tak? Może zapodaj jakimiś przykładami, bo na razie to puste słóweczka.
    Ale po co? Mnie to wystarczy, a to ze Tobie nie pasuje do teorii no cóż masz problem .

Canon XL H1A - 20k pas ten przykład?

Jednym słowem: szumi pewnie jak cholera, bo nie kosztuje 60k zł!
    Nie, szumi dużo bardziej niż np. Sony PMW EX1, a ta z kolei wysiada przy dsl-rach o których mowa, bo tę porównywałem. Zapodaj tę kamerę za 13 tys co to rzekomo ma dawać porównywalne możliwości jak dslr-y. Czekamy .
    BTW: nie wiem czy wiesz ale ten Canon którego tak ochoczo przywołujesz ma interpolowane HD - tam nie ma przetworników, które w pełni pokrywają tę rozdzielczość (zresztą z tego pewnie powodu jest 1080i).
    To co zapodajesz nijak się nie nadaje do oceny ale to i tak bez znaczenia .

Tobie chodzi o jakość, czyżby? Rozpatrujesz kamery pod kątem tego GO i jakości obrazowania przy słabym świetle. Nie mówię, że to nie takie ważne (to drugie zwłaszcza). Ale idąc więc tym tropem - HV30 jest lepszy od XL H1A czy Canon XH A1, bo on lepiej się w tym sprawuje (mam porównanie z XH A1, bo miałem to w rękach). W zabawą GO będzie za to gorszy, ale to się mu pewnie wybaczy, bo kosztuje całe 18000 zł mniej i nie pozwala na wymianę obiektywu. No ale taki np. Canon 5D Mark II ma 2 w 1 - małą GO i dobre efekty przy słabym świetle. Miazga kamer normalnie.
    Przyznam że nie rozumiem czego chcesz dowieść - tak potrzebuję do tego co robię możliwości wpływania na GO i wymiennych szkieł więc nie wiem z czym masz problem?

Ciekawe tylko czy jak ktoś ogląda film, to zwraca uwagę na tak małą GO... ja czasem chodzę do kina i tego nie robię, no ale ja jakiś odmieniec chyba jestem z tego by wynikało. Tu ludziska nad efektami specjalnymi pracują w pocie czoła, miliardy $ na to lecą, a tu klucz do sukcesu to prostu mała GO. Wszyscy widzowie to wiedzieli, tylko bali się mówić, dopóki DSLRy z odsieczą nie ruszyły.
    Wybacz ale Twoje problemy egzystencjalne nie są dla mnie istotne. Dla mnie GO w filmie jest ważna.

Oczywiście, pewnie wszystkie pozostałe zalety kamer miękną przy tych boskich DSLRach, na które wszyscy się przesiadają w te pędy - czyli jakość mikrofonu / zakres złączy, regulacja parametrów w trakcie (i możliwości tych regulacji), wygoda filmowania, możliwość montażu dodatkowej lampy, manewrowania parametrami zapisu i wiele innych. To już jest nic jak podejrzewam, no chyba, że w kamerze za 60k zł.
    A gdzie ja napisałem że kamery nie mają zalet - możesz wskazać?

Rozumiem porównanie np. Canon 5D MKII - co nam da on, a co nam da HV30 czy XL H1A w kwestii filmowania? No i jak porównamy możliwości filmowania 5D z takim XL to pewnie będzie co porównywać? Bo przecież XL kosztuje tylko 20 000 zł, a nie 60 000 zł i co on nam takiego zaoferuje?

Z mojej strony to wszystko. Entuzjastom, którzy widzą te tabuny kamerzystów sprzedających kamery, na rzecz DSLRów chciałbym pogratulować niesamowitego optymizmu, bo to rzadkość.
    Nie wiem o kim piszesz i do kogo kierujesz te elaboraty ale mnie to na prawdę obojętne kto będzie co sprzedawał czy zmieniał i czy będą się przesiadać masowo czy jednostkowo. Dla mnie liczy się jedno pojawiło się narzędzie, które bije na głowę dotychczasowe rozwiązania i dla mnie to jest ważne, a czy Tobie się to podoba to na prawdę nie mój problem. Przecież nikt nie zmusza do kupowania dslr-ów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-12-2009 o 23:37
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów