Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Patrycja

Smile Patrycja

Moje Pierwsze zdjęcie lustrzanką cyfrową, wszelkie opinie, porady, komentarze mile widziane, Pozdrawiam i dziękuje.

Domyślnie

może mam walnięty monitor, ale widzę lekkie mydło, odnośnie kadru to jakbyś po PG skrócił byłoby lepiej.

Domyślnie

Dzięki!! Hmmmm Możliwe że minimalnie mydło jest, zdjęcie robione z ręki gdyby był statyw napewno było by lepiej. Co do technicznych spraw jest jeszcze coś ??
    Jest to pierwszy portret więc chciałbym usłyszeć opinie profesjonalistów
    Pozdrawiam.

Domyślnie

ja profesjonalista nie jestem ale fotka raczej wyglada na przypadkowy pstryk podczas spaceru niz na zdjecie portretowe. Ten typ kadrowania okreslam mianem " centroglowu" znaczysie ze glowa jest w srodku kadru, wiem ze mozna lamac konwencje,ale proponuje zaczac od klasyki i wykozystywac tzw mocne punkty.

Domyślnie

Dzięki wielkie, może faktycznie zacznę od mocnych punktów, reszta technicznie może być ?? pozdrawiam i dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksel Zobacz posta
    Dzięki!! Hmmmm Możliwe że minimalnie mydło jest, zdjęcie robione z ręki gdyby był statyw napewno było by lepiej. Co do technicznych spraw jest jeszcze coś ??
    Jest to pierwszy portret więc chciałbym usłyszeć opinie profesjonalistów
    Pozdrawiam.
    a co ma ręka do 90mm i 1/200 ? No chyba, ze Ci solidnie łapa lata :P
    A konkretnie to dośc przypadkowy, centralny strzał... a modelka potencjał ma Wykorzystaj to..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksel Zobacz posta
    Dzięki wielkie, może faktycznie zacznę od mocnych punktów, reszta technicznie może być ?? pozdrawiam i dzięki
    moim zdaniem mozna uznac ze reszta jest ok,zdjecie jest poprawnie naswietlone , uzyles odpowiednio malej GO aby rozmyc tlo i skupic uwage widza na modelce,wiec moim zdaniem pod tym wzgledem jest OK

Domyślnie

Ładne kolorki - niestety mydło i kadr psują zdjęcie. Reszta jak Domelmel ...

Domyślnie

generalnie ciut zabrakło ostrości i tło, mimo, że rozmyte, to troszkę przeszkadza... jest na tyle wyraźne, że tworzy wrażenie jakiegoś niedokończenia... może lepiej by było, aby w tle była ta alejka, ale widziana "w głąb", czyli zgodnie ze zbiegiem perspektywy... dodałbyś symetrii... aha... i staraj się rezygnować z niepotrzebnych elementów pasek od torebki bez widocznej torebki wnosi nieco zamieszania (na szczęście nie była to np. kremowa torba )
    swoją drogą, dałbym sobie uciąć lewe jądro, gdybym miał szanse robić pierwsze zdjęcie cyfrówką takiej dziewczynie jeśli masz szansę na powtórkę, to nie zwlekaj - bardzo dużo może Ci ta niewiasta wnieść w zdjęcia
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Moim zdaniem E-PL3 to świetny aparacik.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    D90 szkiełka i błyskotki

Uprawnienia umieszczania postów