Moje Pierwsze zdjęcie lustrzanką cyfrową, wszelkie opinie, porady, komentarze mile widziane, Pozdrawiam i dziękuje.
Szukaj
Moje Pierwsze zdjęcie lustrzanką cyfrową, wszelkie opinie, porady, komentarze mile widziane, Pozdrawiam i dziękuje.
może mam walnięty monitor, ale widzę lekkie mydło, odnośnie kadru to jakbyś po PG skrócił byłoby lepiej.
Dzięki!! Hmmmm Możliwe że minimalnie mydło jest, zdjęcie robione z rękigdyby był statyw napewno było by lepiej. Co do technicznych spraw jest jeszcze coś ??
Jest to pierwszy portret więc chciałbym usłyszeć opinie profesjonalistów
Pozdrawiam.
ja profesjonalista nie jestemale fotka raczej wyglada na przypadkowy pstryk podczas spaceru niz na zdjecie portretowe. Ten typ kadrowania okreslam mianem " centroglowu"
znaczysie ze glowa jest w srodku kadru, wiem ze mozna lamac konwencje,ale proponuje zaczac od klasyki i wykozystywac tzw mocne punkty.
Dzięki wielkie, może faktycznie zacznę od mocnych punktów, reszta technicznie może być ??pozdrawiam i dzięki
Ładne kolorki - niestety mydło i kadr psują zdjęcie. Reszta jak Domelmel ...
generalnie ciut zabrakło ostrości i tło, mimo, że rozmyte, to troszkę przeszkadza... jest na tyle wyraźne, że tworzy wrażenie jakiegoś niedokończenia... może lepiej by było, aby w tle była ta alejka, ale widziana "w głąb", czyli zgodnie ze zbiegiem perspektywy... dodałbyś symetrii... aha... i staraj się rezygnować z niepotrzebnych elementówpasek od torebki bez widocznej torebki wnosi nieco zamieszania (na szczęście nie była to np. kremowa torba
)
swoją drogą, dałbym sobie uciąć lewe jądro, gdybym miał szanse robić pierwsze zdjęcie cyfrówką takiej dziewczyniejeśli masz szansę na powtórkę, to nie zwlekaj - bardzo dużo może Ci ta niewiasta wnieść w zdjęcia
![]()
Pozdrawiam, Kuba
Moim zdaniem E-PL3 to świetny aparacik.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
D90 szkiełka i błyskotki
Skontaktuj się z nami