Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Gniazdo X ??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Gniazdo X ??

Krótka piłka. Szukam kostki do wyzwalania lamp z mojego D80, z wielu na rynku bardzo mi się spodobała ta :P wygląda solidnie, ale, wg. opisu aukcji jest go gniazdo X. Wygląda jak PC ale mam wrażenie że średnica całego otworu gniazda jest jakby szersza. Nie miałem wcześniej do czynienia z przewodowym wyzwalaniem lamp więc pytam czy to aby nie jest jakieś inne gniazdo (czyt. wymysł jakiegoś producenta na swoje gniazdo sync) Poza tym jeżeli średnica otworu jest większa od średnicy wtyczki to nie będzie to przeszkadzało a konkretnie czy wtyczka nie będzie wypadać? )

Z góry dzięki za pomoc.

http://allegro.pl/item486023029_sm_6...nizacyjna.html
    D80 + N18-70 + N50 + SB600

Domyślnie

bedzie dobra W gniezdzie PC wtyczka trzyma sie najbardziej na tej wewnetrznej czesci
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

jeśli ktoś tu jeszcze zajrzy
    to jeśli potrzebujecie czegoś takiego do zdjęć w pomieszczeniu to polecam kostki z fotocelą pod lampę, dzięki takiemu zabiegowi możemy wyzwalać nawet stare lampy o dużej mocy bez obawy uszkodzenia aparatu bo dodatkową lampę wyzwala błysk z naszego aparatu.
    ale jeśli do zdjęć na dworze to niestety, słońce "zagluszy" błysk naszego aparatu w moim przypadku już w odległości 1,5m od aparatu fotocele przestały działać.

Domyślnie

hmm .. a wiesz ile juz postow napisano na ten temat ?
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Uprawnienia umieszczania postów