Close

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 110

Wątek: Ostrość D200

Domyślnie

MzMarcin, Mam 50/1,8D zbieram na 35mm
    D750
    flickr

Malinka
    Gość

Unhappy Potrzebuje Dobrego Probramu Do Przerobki I Obrobki Zdj.

Hej potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!
    Potrzeba mi dobrego, bardzo dobrego programu do przerabiania i obrabiania ramki) zdjec.. pomozcie!! piszcie tu alebo na gg 11618965 prosze

Domyślnie

poświęcony jest temu cały dział na tym forum:
    http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=17
    królem jest Photoshop - ma wszystko, ale kosztuje.
    darmowe (GIMP) są okrojone bardziej lub mniej
    do otwierania RAW (nef) dobre są Nikon NC i NX oraz Phase One - Capture One (C1), nawet okrojona wersja LE jest do tego wystarczająca.
    poczytaj tamten dział i tam pytaj o sprawy oprogramowania
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ... Jest wręcz dobrze. Odbitki z D200, niezależnie od wielkości będą miały wiąkszą ostość i ilość detali niż te z D50. Obraz z D200 jest po prostu lepszy, także w zakresie kolorów, płynności ich przejść itp. JEdynie na mniejsze szumy bym na Twoim miejscu nie liczył Nie widziałęm nigdzie dokładnie wysokiego iso z D50, ale znam szumy z D70 i to co dostję z D200 jest w zalezności od okoliczności gorsze, porównywalne albo lepsze. W każdym razie inne z moich doświadczeń w świetle dziennym D200 sprawdza się lepiej a w sztucznym D70.
    przekopalem sie przez ten caly pouczajacy wątek i trochę mina mi ten teges sie zbiesila. mam D80 i D70s. Przymiarzam sie do zastąpienia D70s nikonem D200, a tu takie kwiatki wypisujecie , że szumy wyższe niż w D70s ? , że nie tak ostro to widać na monitorze ? Ja nawet widzę , że jest rożnica w ostrosci miedzy 70 a 80 w tym drugim czesto widzę zjedzone szczegóły (na monitorze) . Cholewica namieszaliscie mi w szykach.
    A miałem taki dobry plan D300 chyba mnie czeka.

Domyślnie

jak masz D80 to wiesz jakie szumy daje D200. To praktycznie dokładnie to samo.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jak masz D80 to wiesz jakie szumy daje D200. To praktycznie dokładnie to samo.
    Czasem odnoszę wrażenie ,ze D80 znacznie mniej szumi od D70s (przy wyłączonej redukcji) innym razem wydaje się ,ze szczegóły na 80tce zjadło, a 70s zachowała. Zdarzało sie robić podobne kadry na imprezach dwoma body na raz więc jakieś porównanie było. Czyli, że poziom szumów D200 jest w praktyce porównywalny do D80 ?

Kaleid
    Gość

Domyślnie

W zasadzie taki sam.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    W zasadzie taki sam.
    Czyli podmieniając D70s na D200 zyskam dużo w funkcjonalności, ale nie dużo w jakości rejestracji obrazu??? Czeka mnie oczekiwanie na D300 bo od razu go przecież nie kupię. Za drogi i może być obarczony chorobami wieku dziecięcego. Dokupić drugie D80 ?

Domyślnie

Nie wiem jak oddaje kolory D80 - ale do d70s d200 to ziemia a niebo.
    Na korzyść D200.
    Zupełnie inna plastyka obrazu.
    Chyba ze szumy sa dla Ciebie najwazniejsze...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Obraz to nie tylko szumy. To tonalność, przescia, oddanie barw itd...D200 wypada tu dużo lepiej od D70. Poza tym sprawa szumów z D200 jest mocno rozdmuchana. Fakt że 5D to nie jest, ale osiągałem przy pomocy tego aparatu bardzo dobre efekty...i nie az tak znów trudno
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 14-11-2007 o 12:54

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów