Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Intuos3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras Zobacz posta
    Bierz A5 bez zastanowienia.
    Z pewnością to subiektywne odczucie, ale na Intuosie A4 pracuję od jakiś 8 lat. W zeszłym roku kupiłem dla bratanicy Bamboo A6. I prawdę powiedziawszy sam jestem bezradny, gdy przy tym przysiądę. Powierzchnia to podstawa: im większa, tym lepsza (chociaż już A4 oversize to chyba jednak przesada...).
    Jeżeli masz wątpliwości, po prostu na kartce A4 wyrysuj sobie aktywne pole tabletu (dane na stronie producenta lub sklepu) A6 i A5 i "na sucho" sprawdź, jaki masz zakres ruchów.
    Czornyj - zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem. Prawdę powiedziawszy nigdy mi na myśl nie przyszło, by ograniczać powierzchnię A4.
    To kwestia przyzwyczajenia bo ja mam zupełnie odwrotne odczucia
    A4 niźle mnie wq...ał
    Teraz już jestem spokojny i moim zdaniem A6 jest akurat
    Oczywiście zamaszystych akwarel nie maluje
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Będę nudny... tylko wacom. Pentagrama miałem i na początku wydawał się spoko, ale często zdarzało mu się robić jakieś dziwne jaja, przez co komfort pracy malał do zera.
    Co do rozmiaru... intuosy generalnie są bardzo precyzyjne. Rozmiar raczej uzależnił bym od przestrzeni roboczej monitora. Prywatnie mam intuosa a6 wide do laptopa lub panoramicznego lcd 21 cali i powiedziałbym że to na styk. Jak podpinałem go do 24 cali to już zdecydowanie brakowało mi precyzji przy zaplataniu wektorów w illustratorze. W robocie mam a5 wide do 24 panoramy i jest idealnie. I do matte paintingu i do wektorów, do fot oczywiście tym bardziej. Pracując 8h dziennie na większym rozmiarze tabletu, zamachałbym się na śmierć .
    Także subiektywnie polecam bardzo gorąco a5 wide. Na bank nie będziesz żałował tej decyzji .

Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów