Szukaj
Be obscure clearly...
Jakie tam Zakopane?!
Zawsze lepiej uściślić... - w tym przypadku należałoby "Z Wierch Porońca na Rusinową" ...
Slaba obróbka WB, mało kontrastu - przy takim swietle jak widac lepszy chyba byłby kolor.
Pozdrawiam![]()
NIKON
Przylaczam sie do opinii powyzej, kadr sie broni, ale obrobka nie. Tez widzialbym to w kolorze.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Ja nie wiem, ale może z konwersją BW coś nie tak - Bombel, jak jesteś to napisz 2 słowa.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Hmm jak dla mnie obróbka byłaby ok, ale wtedy gdyby głównym motywem były te zwalone pnie. A tak są po za GO a mimo to są bardziej skontrastowane niż góry w tle. Dysonans się wdał. Ale podoba mi się sposób kadrowania, widać że szukasz czegoś nowego i to świadomie. Co więcej mi takie szarości w niczym nie wadzą ale ja tak akurat lubię.
Technicznie to mam zastrzeżenia do dwóch rzeczy - kadr taki by linie pni i najwyższy szczyt bardziej się krzyżowały, czyli trzy kroki w prawo i bardziej na skos (mógłby być kwadrat fajny ;] ) oraz ten przepał przydało by się zniwelować.
Ale jak dla mnie to ogólnie - zbierasz punkty za starania.
Zatem, kilka słów gwoli wyjaśnienia.
Góry są generalnie we mgle i ciężko było tam wyciągnąć większy kontrast, ponieważ nie chciałem jednocześnie utracić detale w cieniach. Może druga wersja się bardziej spodoba.
Be obscure clearly...
Mnie ...nie,ale ja się nie znam na B&W...Może druga wersja się bardziej spodoba.![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
druga wersja to jest właśnie to! ładne kontrasty!
Skontaktuj się z nami