Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R
    kamil, jak nie ma wb z prawdziwego zdarzenia??? jest taki sam jak w NC 4.4, nawet lepszy...
    Chyba nigdy nie uzywales WB w Capture One.
    W NC & NX to dramat. Potwornie wolne i de fact mozliwosc wybrania samych presetow. Powiem tyle - zdjecia przy sztucznym swietle reflektorow oglupiajacym Auto WB poprawilem w C1 w 5 sekund, w NC po 10 min. zrezygnowalem.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Jest stempel do usuwania plamek ?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

nikon nie przetestowal dzialania na macach z prockami intela.
    ja przetestowalem.
    dziala normalnie bez problemu.
    pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

zgodnie z sugestiami instalatora przed instalacją NX odinstalowałem NC 4.4.1
    Czy ktoś ma oba te programy w systemie? gryzą się czy nie?

Domyślnie

U mnie działają oba

Domyślnie

Ja takze przetestowalem nowy produkt nikona, i mimo iz wg. mnie zrobili spore kroki do przodu - dziala znacznie szybciej, nowe, bardzo atrakcyjne funkcje program nadal w konfrontacji z C1 ktorego uzywam juz od jakiegos czasu, przegrywa.

Szybkosc dzialania C1, jego skutecznosc, jego prostota oraz mozliwosci zostawiaja nowego NC daleko w tyle.

Dlugo wstrzymywalem sie z kupnem C1, ale teraz jak juz wyszedl NC NX i fajerwerkow wcale nie ma, nie bede mial watpliwosci czy dokonuje dobrego wyboru.

Wszystkim tym ktorzy czekali na nowego NC, czy tez nie goraco polecam sprobowac C1. Sam NC uzywalem przez ponad rok. Do czasu kiedy w moje rece wpadl C1. Od tego czasu praca z rawami stala sie przyjemniejsza, i co najwazniejsze trwa znacznie krocej - oszczednosc czasu ktory mozna znacznie lepiej wykorzystac.

Pozdrawiam serdecznie,
    Bartek.

Domyślnie

co do C1 opinie tez jest pare
    co do NX...poza wynalazkiem Color Control Point bez którego da sie żyć, to jak narazie
    pozostanę przy 4.4. Moze to pierwsze odczucia zwiazane ze zmiana interface do którego
    jednak przez bezmała trzy lata przyzwyczaiłem się, ale nawet w wersji UP nie dopłaciłbym
    teraz 500 zł do tego programu. Spodziewałem sie jednak czegoś dużo lepszego...
    PS.
    Nie gryzie sie z NC przynajmniej z w.4.4.

Domyślnie

Kamil z krakowa napisał : "porażka"
    nie zgadzam się. To P O R A Ż K A !!!!

*Absolutna zgoda co do totalnie nieituicujnego, niekonsekwentnego interfejsu (część okien przeciągana za bok, część za dół a żadne normalnie za górną belkę. Twórcy GUI do nowego Capture`a se poszaleli ale z funkcjonalnością nie ma to nic wspólnego. W starej wersji niezbędne palety mieściłem na jednym boku 19 calowego monitora, teraz trudno mi sobie wyobrazić pracę bez drugiego monitora
    * Szybkość działania - nie robiłem pomiarów ze stoperem (mam P IV 2.55GHz ; 1 GB RAM) zabawa z POJEDYNCZYM PLIKIEM z D100 ze zmianą balansu bieli to jakaś parodia
    obrońców nowego softu odsyłam do pierwszego DARMOWEGO RawShootera lub BiblePro na porównania
    *brak możliwości skomponowania indywidualnego zestawu najczęściej używanych narzędzi, zapamiętania go
    * ktoś wspomniał, aj a się podpisuje obiema nogami BRAK KOLEJKOWANIA

Zapowiadany na maj tego roku Capture Nx dwa miesiące później to MOIM ZDANIEM niechlujny programistycznie gniot zasługujący co najwyżej na tytuł WCZESNE BETA.
    W nowoudostępnionych narzędziach jest oczywiście potencjał, ale wszystkie wady skutecznie zniechęcają mnie tymczasem do korzystania z NX; jakie to szczęście, że nie trzeba się o tym przekonywać po zakupie.

P O R A Ż K A P O R A Z K A P O R A Z K A

Domyślnie

A ja mam problem techniczny.
    Procesor P4, 2 GB RAM i jak szybko podziałam po suwakach robi się biały ekran, klepsydra się kręci, wówczas tylko Menadżer Zadań i funkcja wyłącz program pomaga. Wygląda jakby RAM-u mu brakowało. W NC 4.4 nic takiego nie było, śmigał bez problemu.
    Może ktoś z Was miał już podobny objaw i sobie z nim poradził?

Co do zmian, no cóż trzeba potrenować, a Ci co krzyczą, że zostaną przy 4.4 to i tak prędzej czy później się przesiądą.

js.

Domyślnie

... i jeszcze jedna skucha: nie działa z NET.2, musi być zainstalowany NET.1. Nie wiem kto nikonowi to oprogramowanie pisał, ale NET.2 jest dostępny od wielu miesięcy, kilka tygodni temu zaczęło się poważnie pisać o NET.3... Która z szanujących się firm wypuszcza soft do środowiska, które dawno zostało zastąpione nowszym?!
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów