Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86
    nikos
    Gość

Domyślnie

Witam

program jest super szybki , każda jakakolwiek zmiana parametrów widoczna jest natychmiast w obrazie, duża ilość narzędzi do dyspozycji jes też wielkim plusem tego programu.
    Wielkie podziękowania dla programistów tego programu

Domyślnie

pierwsze wrażenia :
    uruchamianie programu
    NC4.4.0 - 7sek
    NC NX - 18 sek

otwieranie Rawa
    NC4.4.0 - 9 sek
    NC NX - 14 sek

zapis RAW to JPEG
    NC4.4.0 - 13 sek
    NC NX - 4 sek !!!

brak podglądu otwieranego pliku przez funkcję Open
    okienka rozwijanych opcji wyskakujące pod innymi
    usunięto Enhance Dark Tones???
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

nie usunieto dark tones. filter - photo efects (piersza zakladka) dziala tylko jakby... delikatniej. Wszystko co bylo bdb w starej wersji zostalo, tylko trzeba dluzej szukac. natomiast dodano naprawde wiele potrzebnych rzeczy. kwestia przyzwyczajenia ale mozliwosci sa nieporownywalne.

nikos
    Gość

Domyślnie

O możliwościach programu decyduje sprzęt, na którym to program jest zainstalowany. Moim przypadku otwieranie NEF 5,6 MB:

NX- poniżej 4sek.
    NC- 4sek.

Nie jestem aptekarzem i nie oceniam tak programu , w moim ogólnym odczuciu program jest szybki i bardzo skuteczny.

Domyślnie

a jest dark tones i działa dokładnie tak samo
    ale funkcji crop to nie widzę chyba że jeszcze dobrze się nie obudziłem po małym co nie co
    szkoda że nie ma podglądu otwieranych plików bo ten browser zajmuje pół ekranu i już wolałem jak zakładki z efektami są otwarte na stałe tu chyba nie da się tego zrobić i przy każdym uruchomieniu programu trzeba je otwierać po kolei
    no i zapis do jpeg nie można na stałe ustawić np. na exellent quality ?

Domyślnie

W ChIP FOTO-VIDEO napisali:
    " Znana z wielu innych aplikacji metoda korekcji obrazu, polegająca na żmudnym selekconowaniu obiektów i nakladaniu na siebie kolejnych warstw, zastąpiona zostala w nowym Capturze techniką tworzenia punktów kontrolnych. Chcąc np. poprawić na zdjęciu niebo, wskazujemy w tym miejscu jeden lub więcej punktów, na podstawie których komputer precyzyjnie wyznacza obszar poddawany edycji. Dzięki temu mozemy łatwo i szybko zmienić np. barwę, nasycenie kolorów, jasność, czy kontrast wybranych elementów fotografii."

Czy ktoś wie jak to zrobić? Ja nie mogę jakoś wyczaić.
    D300, D70, N18-70, N70-300G, N80-400VR, S50/2.8 MACRO, S10-20/4-5.6, SB600
    http://www.fotoprzyroda.pl/
    Michał Vogelgesang

Domyślnie

Witam ktoś kiedyś pisał że dla osób posiadających oryginalnego Capture będzie możliwa tańsza wersja aktualizacji czy ktoś się natknął na tą informacje? Po oficjalnym wydaniu NX
    Pozdrawiam

MICHALV
    Po otwarciu zdjęcia wchodzisz do CONTROL POINT lub Ctrl +Shift + A i klikasz miejsce, w którym chcesz zaznaczyć punkt kontrolny a po tym tylko przesuwasz suwaki

Domyślnie

funkcja crop obecna na pokładzie ...

Domyślnie

sinner, dokladnie takie same mankamenty wylapalem. brak podgladu otwieranej fotki i kazdorazowe ustawianie jakosci pliku tez mi sie nie podoba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikos
    O możliwościach programu decyduje sprzęt, na którym to program jest zainstalowany. Moim przypadku otwieranie NEF 5,6 MB:

NX- poniżej 4sek.
    NC- 4sek.

Nie jestem aptekarzem i nie oceniam tak programu , w moim ogólnym odczuciu program jest szybki i bardzo skuteczny.
    Jasne.
    Na laptoku 1,5Ghz i 512MB ram nie da się tego używać. Na tym samym laptoku PS "jakoś" idzie, a PSE działa już całkiem przyzwoicie. Nie raz potrzebuję na szybko "obrobić" foty w terenie, a nie bardzo mi się widzi targanie blaszaka z sobą.
    Chwilowo mój blaszak jest niepełnosprawny, a na laptoku jak wspomniałem nie da się tego używać, to sobie to odpuściłem.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów