Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Domyślnie

dla mnie bomba...

Domyślnie

Mnie też się podoba

Pierwsze dwa minusy:

- brak kolejkowanego zapisu plików
    - brak przycisku "Open in Photoshop"
    D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600

Domyślnie

język polski ? oczywiście do wyboru będą jak zwykle góralska i kaszubska wersje gwarowe
    ze strony nikona :
    * Dutch
    * English
    * French
    * German
    * Italian
    * Japanese
    * Korean
    * Simplified Chinese
    * Spanish
    * Swedish
    * Traditional Chinese

Domyślnie

Co do ściągania -Firefoxem wyprognozowałem sobie, że zejdzie mi ze 4h, a FlashGetem poszło w ~15 min (mam łącze 256kB) -z oficjalnego serwera. Sprawdziłem w opcjach: 12m29s. Użyjcie zatem jakiegoś download managera.

Zainstalowałem, uruchomiłem i... i znów nie wiem co do czego Pierwszych wrażeń zatem brak :P

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Troche sie pobawilem dzis w nocy. Program ma oczywiscie kilka bugow, ale moge powiedziec ze bardzo mi sie podoba. Ogolnie- duzy plus. Szkoda ze nie poprawiono szybkosci redukcji szumow. Natomiast zapis z NEFa do jpg znacznie szybszy niz NC 4.4 . Tyle pierwszych wrazen...dzis pewnie pomecze go bardziej Strasznie podobaja mi sie punkty kontroli koloru.

Domyślnie

mi najbardziej przypadla do gustu opcja z punktem czarnym bialym i szarym. w zasadzie jednym nacisnieciem poprawia sie wszystko. mozliwosc selektywnej kombinacji przy pomocy punktow kolorystycznych tez jest niesamowite. MZ wszystkie filtry dzialaja zdecydowanie sprawniej. Zabawa z NEF w nowej wersji to przyjemnosc. No i wprowadzenie konwersji do C-B bardzo dobrze zrobione i efektowne.

Domyślnie

Pierwsze wrazenia: porazka.
    Programisci Nikona na pewno nie sa fotografami. Program jest jeszcze wolniejszy od NC, nieintuicyjny jak nie wiem co, nie ma nic pod reka, barszczowy interfejs...
    Nawet WB z prawdziwego zdarzenia nie ma!
    W Capture One jestem w stanie obrobic sesje 100 zdjec w 2h. Zycze szczescia w NC lub NX...

Szkoda. Zycie jest za krotkie, zeby siedziec 2h nad jednym zdjeciem w NC.
    Jedyna przewaga Nikona polega na tym, ze NEF jest formatem zakodowanym i inne programy musza robic reverse engineering. Z chwila wejscia OpenRaw skonczy sie monopol.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Strasznie podobaja mi sie punkty kontroli koloru.
    Bo to jest rewelacja, albo i rewolucja. Można się wściekać, że NC to żółwik pier....ny, ale możliwości tego konwertera są potężne.
    Zmiana interfejsu to faktycznie lekki zonk, ale uczciwie trzeba przyznać, że stary to była tragedia - wielgachne oknidła rozpychające się po całym ekranie doprowadzały mnie do qrvicy.

Domyślnie

kamil, jak nie ma wb z prawdziwego zdarzenia??? jest taki sam jak w NC 4.4, nawet lepszy...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piaseczno k.Wa-wy

Domyślnie

Dzięki WujekX, właśnie ściągnąłem w trzy minutki i zaczynam testować. Już myślałem że nici bo z podanego wcześniej linka po pół godzinie transfer stanął.
    Browar się należy!!!
    Pozdrawiam,
    Janusz

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów