dla mnie bomba...
Szukaj
Mnie też się podoba
Pierwsze dwa minusy:
- brak kolejkowanego zapisu plików
- brak przycisku "Open in Photoshop"
D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600
język polski ? oczywiście do wyboru będą jak zwykle góralska i kaszubska wersje gwarowe
ze strony nikona :
* Dutch
* English
* French
* German
* Italian
* Japanese
* Korean
* Simplified Chinese
* Spanish
* Swedish
* Traditional Chinese
Co do ściągania -Firefoxem wyprognozowałem sobie, że zejdzie mi ze 4h, a FlashGetem poszło w ~15 min (mam łącze 256kB) -z oficjalnego serwera. Sprawdziłem w opcjach: 12m29s. Użyjcie zatem jakiegoś download managera.
Zainstalowałem, uruchomiłem i... i znów nie wiem co do czegoPierwszych wrażeń zatem brak :P
Troche sie pobawilem dzis w nocy. Program ma oczywiscie kilka bugow, ale moge powiedziec ze bardzo mi sie podoba. Ogolnie- duzy plus. Szkoda ze nie poprawiono szybkosci redukcji szumow. Natomiast zapis z NEFa do jpg znacznie szybszy niz NC 4.4 . Tyle pierwszych wrazen...dzis pewnie pomecze go bardziejStrasznie podobaja mi sie punkty kontroli koloru.
mi najbardziej przypadla do gustu opcja z punktem czarnym bialym i szarym. w zasadzie jednym nacisnieciem poprawia sie wszystko. mozliwosc selektywnej kombinacji przy pomocy punktow kolorystycznych tez jest niesamowite. MZ wszystkie filtry dzialaja zdecydowanie sprawniej. Zabawa z NEF w nowej wersji to przyjemnosc. No i wprowadzenie konwersji do C-B bardzo dobrze zrobione i efektowne.
侍
Pierwsze wrazenia: porazka.
Programisci Nikona na pewno nie sa fotografami. Program jest jeszcze wolniejszy od NC, nieintuicyjny jak nie wiem co, nie ma nic pod reka, barszczowy interfejs...
Nawet WB z prawdziwego zdarzenia nie ma!
W Capture One jestem w stanie obrobic sesje 100 zdjec w 2h. Zycze szczescia w NC lub NX...
Szkoda. Zycie jest za krotkie, zeby siedziec 2h nad jednym zdjeciem w NC.
Jedyna przewaga Nikona polega na tym, ze NEF jest formatem zakodowanym i inne programy musza robic reverse engineering. Z chwila wejscia OpenRaw skonczy sie monopol.
Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam
Bo to jest rewelacja, albo i rewolucja. Można się wściekać, że NC to żółwik pier....ny, ale możliwości tego konwertera są potężne.Zamieszczone przez Kaleid
Zmiana interfejsu to faktycznie lekki zonk, ale uczciwie trzeba przyznać, że stary to była tragedia - wielgachne oknidła rozpychające się po całym ekranie doprowadzały mnie do qrvicy.
kamil, jak nie ma wb z prawdziwego zdarzenia??? jest taki sam jak w NC 4.4, nawet lepszy...
侍
Dzięki WujekX, właśnie ściągnąłem w trzy minutki i zaczynam testować. Już myślałem że nici bo z podanego wcześniej linka po pół godzinie transfer stanął.
Browar się należy!!!
Pozdrawiam,
Janusz
Skontaktuj się z nami