Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Ja w studio. Bardzo ułatwia i przyśpiesza pracę, oczywiście jeżeli komuś nie przeszkadza aparat na smyczy

Domyślnie

tak myslalem, jakos nie widze tego w domu
    a co do placenia za to to fakt, IMHO NIKON sie nie popisal
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

w........... jest to, ze zakupiłem CCP 1.0 używałem z D80. Teraz dokupiłem D90 i muszę płacić kolejny raz bo z tym body to współpracuje nowsza wersja programu CCP 2.3 bezpłatnego upgrade CCP 1.0 nie jest przewidziane. No ale to znane numery Nikona

Domyślnie

ja uzywam w studiu domowym

jak ustawic aby po zrobieniu zdjecia własnei ono wyskakiwało w glównym oknie? bo u mnie jest tak ze musze jeszcze myszka najechac na nie i wtedy podglad mam, a to uciazliwe jest co zdjecie do lapka latac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Ja w studio. Bardzo ułatwia i przyśpiesza pracę, oczywiście jeżeli komuś nie przeszkadza aparat na smyczy
    A jak komuś przeszkadza to polecam WT-4.

Domyślnie

Cytat:
    Napisał motyl Zobacz post
    A jak komuś przeszkadza to polecam WT-4.
    przy cenie wt-4 ten kabelek chyba jednak nie przeszkadza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmmak Zobacz posta
    .
    Dopiero po przejściu do studia i nieposiadaniu światłomierza nastapiła potrzeba bezposredniego zrzucenia zdjecia na laptopa aby podejrzec jak wyszło, bo na wyswietlaczu przeciez nei oceni sie dobrze ekspozycji.
    a histogram, przepalenia itp dostępne "narzędzia?

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Można korzystać tylko z tych aparatów, które mają możliwość przestawienia połączenia USB - MTP/PTP
    A D700 ? Działa czy nie? nie szukałem tego info.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A D700 ? Działa czy nie? nie szukałem tego info.
    Sprawdziłem, działa.

Domyślnie

a histogram, przepalenia itp dostępne "narzędzia?
    histogram widoczny, przepalenia rózniez widoczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmmak Zobacz posta
    histogram widoczny, przepalenia rózniez widoczne
    Wiem, że CCP to pokaże, ale body też. Kwestionowałem to, że na LCD body nie da się ocenić ekspozycji. Nie patrzy się na jasność zdjęcia na LCD, a na histogram, próbując go dosunąć do prawej (zwiększając ekspozycję) i jednocześnie ewentualnie kontrolując czy już nie miga przepał.
    Na laptopie zobaczysz dokładniej detale na zdjęciu, rozłożenie świateł itp, ale ekspozycję idzie ocenić tak samo w body i w laptopie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów