Close

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 153
    N i k o n D80; N18-105; N50/1,4; SB 800;

jaari
    Gość

Domyślnie

A ja właśnie zamówiłem w Vobisie... D50+duży kit za 3200... Rodzynek...był odłożony dla kogoś, kto wycofał się z kupna.
    Oczywiście gwarancja Nikon Polska i co najważniejsze można dokładnie obejrzeć aparat przed podjęciem decyzji o jego zakupie. Jeżeli oględziny wypadną pozytywnie to znaczy, że mam farta.
    D50 z TYM obiektywem to teraz rarytas
    Drogo, ale D70s świadomie nie chciałem, a Sony jakoś mnie nie przekonuje.
    Cholerka...żeby tylko spamiętać na co zwracać uwagę przy odbiorze...

P.S. W Łodzi można jeszcze zamówić D50 z małym kitem w Vobisie i w Fotojokerze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaari
    ... i co najważniejsze można dokładnie obejrzeć aparat przed podjęciem decyzji o jego zakupie....
    Decyzje o zakupie (wybór modelu) osobiście podjąłem juz dużo wcześniej i przyznam szczerze, że z pełną świadomością wybrałem zakup przez internet a nie w sklepie osobiście. W sklepie chyba nie jesteś w stanie sprawdzić "wszystkiego", a w przypadku sprzedaży "zdalnej" istnieje możliwość odstąpienia od umowy i odesłanie sprzętu do sprzedawcy po sprawdzeniu (oczywiście mówię tu o sprawdzeniu a nie wypstrykaniu iluśtam-set zdjęć i zwrot).

Może to trochę OT ale co o tym sądzicie?

jaari
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin77
    ... i co najważniejsze można dokładnie obejrzeć aparat przed podjęciem decyzji o jego zakupie....
    że z pełną świadomością wybrałem zakup przez internet a nie w sklepie osobiście. W sklepie chyba nie jesteś w stanie sprawdzić "wszystkiego", a w przypadku sprzedaży "zdalnej" istnieje możliwość odstąpienia od umowy i odesłanie sprzętu do sprzedawcy
    Oczywiście masz trochę racji, ale przez 10 dni (okres ,kiedy możliwy jest zwrot) też wszystkiego się nie sprawdzi. Może źle rozumuję, ale na podstawie opinii innych forumowiczów przypuszczam, że wiele rzeczy może się "posypać" w naszych Nikonach dopiero po jakimś czasie i wówczas bardziej istotna będzie "prawdziwa" gwarancja realizowana przez Nikon Polska, a nie poprzez sprzedawcę z Allegro. Pamiętając, że "Polak potrafi" mam jakąś awersję do kupna sprzętu o wartości 3000pln za pomocą Internetu...
    Ponieważ u Hesji towaru brak (niestety ) - ja osobiście wybieram zakup w sprawdzonym sklepie, pomimo trochę wyższej ceny.Namawiać do takiego kroku jednakże nikogo nie zamierzam - sparzyłem się razy kilka, więc teraz jestem już ostrożny.Sprawdzę sobie hot pixele i ogólnie mechanikę, to moim zdaniem podstawa. Jeżeli test będzie OK, to napewno przez 10 dni żadnych więcej usterek się nie spodziewam ...

Domyślnie

...przez 10 dni (okres ,kiedy możliwy jest zwrot) też wszystkiego się nie sprawdzi. Może źle rozumuję, ale na podstawie opinii innych forumowiczów przypuszczam, że wiele rzeczy może się "posypać" w naszych Nikonach dopiero po jakimś czasie i wówczas bardziej istotna będzie "prawdziwa" gwarancja realizowana przez Nikon Polska...
    Zgadzam się, po dłuższysm okresie zawsze masz do dyspozycji właśnie gwarancję... i też uparłem się żeby to była gwarancja z Nikon Polska - dlatego kupiłem w Fotojokerze, ale jak wspomniałem wcześniej przez internet

Domyślnie

Też miałem problem z dostępnością D50. Czekałem dwa tygodnie po złożeniu zamówienia w sklepie internetowym ale za trzecim przesunięciem terminu zrezygnowałem i kupiłem od ręki w Saturnie.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Odradzam zakupów przez Internet. Wylicytowałem miesiąc temu na Allegro D50 Z kitem 18-55 za 1999. No i co ? Facet zniknął z moją i innych kasą. Naciął ludzi na 200kPLN. I z mojego nikona nici. Sprawa na Policji !
    pozdrawia nox
    pstrykam D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nox
    Odradzam zakupów przez Internet. Wylicytowałem miesiąc temu na Allegro D50 Z kitem 18-55 za 1999. No i co ? Facet zniknął z moją i innych kasą. Naciął ludzi na 200kPLN. I z mojego nikona nici. Sprawa na Policji !
    Widać tą aukcje jeszcze? Możesz podać linka?

pebees
    Gość

Domyślnie

nox, po pierwsze, to odradzasz nie zakupy przez internet, a zakupy na allegro. Po drugie - jeden Twój przypadek nie świadczy, że wszyscy się natną. Ja kupiłem przez internet, i wszystko było ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nox
    Odradzam zakupów przez Internet. Wylicytowałem miesiąc temu na Allegro ...
    Zakupy przez internet w "dużym" sklepie a zakupy na allegro to są dwa skrajnie różne przypadki! Nigdy nie kupiłbym tak drogiej rzeczy na allegro, ale jeśli kogos skusiło 200-300 złotych różnicy... to są właśnie te oszczędności = kupa problemów i sprawa na policji. Czasem tak się zdarza... choć oczywiście nie wszyscy sprzedawcy na allegro to oszuści

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów