Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Debiut w portrecie

Witam ponownie.
    Oto mój mały debiucik w tej dziedzinie.
    Moja małżonka
    .

Co do poprawienia ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    ...

Co do poprawienia ??
    Moim zdaniem do poprawienia jest debiut..Nie mozesz zacząc od normalnego, lekko albumoweg zdjecia bez dziwnej obróbki, bez dziwnych póz ?

całkiem ładną zone masz, pokaż że tę pieknosć znasz
    (mozna cytować)
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

To wersja praktycznie bez żadnej obróbki.
    Pozdrawiam

Domyślnie

I to jest portret ??
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Przypadkowe tło. Przedziwna poza... Da się to wszystko prościej zorganizować.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Przez tę nienaturalną pozę małżonka wygląda trochę jakby jej ktoś głowę z innego zdjęcia dokleił.

Pomyśl nad kadrem zanim zrobisz zdjęcie. Wycinanie takiego fragmenciku z wielkiego kadru niweczy prawie wszystkie zalety lustrzanki. Na początek spróbuj z bardziej naturalnymi pozami, a jeśli udziwniasz, to rób to w konkretnym celu - niech za tym stoi jakiś pomysł. I zadbaj o miękkie światło, czy to zastane czy z lampy.

Domyślnie

Chlopaki no i oczywiscie dziewczeta maja racje. Poza (glowa), sceneria zeczywiscie przypadkowa (nic w tym zlego o ile jest ciekawa). Pasadz zone na taborecie na tle chocby sciany i staraj sie opanowac swiatlo. Przede wszystkim, jak juz wczesniej wspomniano zadbaj o miekkie swiatlo. Trenuj i jeszcze raz trenuj. Moja zona ma mnie juz dosyc

Domyślnie

tak jak koledzy , jestem zdania ze niepotrzebna ta udziwniona poza, no i lepiej probowac od razu poprawnie wykadrowac a nie tak na latwizne i cropować.... Tło fatalne

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów