Witam ponownie.
Oto mój mały debiucik w tej dziedzinie.
Moja małżonka
.
Co do poprawienia ??![]()
Szukaj
Witam ponownie.
Oto mój mały debiucik w tej dziedzinie.
Moja małżonka
.
Co do poprawienia ??![]()
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
To wersja praktycznie bez żadnej obróbki.
Pozdrawiam
I to jest portret ??
D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
GG:1305596
To drugie to jasne, że nie![]()
Przypadkowe tło. Przedziwna poza... Da się to wszystko prościej zorganizować.
Przez tę nienaturalną pozę małżonka wygląda trochę jakby jej ktoś głowę z innego zdjęcia dokleił.
Pomyśl nad kadrem zanim zrobisz zdjęcie. Wycinanie takiego fragmenciku z wielkiego kadru niweczy prawie wszystkie zalety lustrzanki. Na początek spróbuj z bardziej naturalnymi pozami, a jeśli udziwniasz, to rób to w konkretnym celu - niech za tym stoi jakiś pomysł. I zadbaj o miękkie światło, czy to zastane czy z lampy.
Chlopaki no i oczywiscie dziewczeta maja racje. Poza (glowa), sceneria zeczywiscie przypadkowa (nic w tym zlego o ile jest ciekawa). Pasadz zone na taborecie na tle chocby sciany i staraj sie opanowac swiatlo. Przede wszystkim, jak juz wczesniej wspomniano zadbaj o miekkie swiatlo. Trenuj i jeszcze raz trenuj. Moja zona ma mnie juz dosyc![]()
tak jak koledzy , jestem zdania ze niepotrzebna ta udziwniona poza, no i lepiej probowac od razu poprawnie wykadrowac a nie tak na latwizne i cropować.... Tło fatalne
o matko
Skontaktuj się z nami