Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    kulten
    Gość

Domyślnie Emerytowany pilot RAFu

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

RAFu malo, ale reszta swietna! Jestem na duze tak!

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    RAFu malo, ale reszta swietna! Jestem na duze tak!
    Dziękuję.

Uciąłem sobie z nim 15 minutową pogawędkę i było całkiem sympatycznie. Z rozmowy dowiedziałem się, że był pilotem oblatywaczem, zestrzelił 3 Niemców, widział płonący sterowiec niemiecki nad Londynem w 1915r. (miał wtedy 3 lata), znał polskich lotników z dyw. 303... i kilka innych detali jeszcze się dowiedziałem .

Domyślnie

RAF-u mało ale fotka bardzo mi się podoba

Domyślnie

O i mamy kolejny przykład jak zamordować swietny temat i zamiast bardzo dobrego zdjecia zrobic takie sobie.

Spotykasz ciekawego czlowieka, rozmawiasz z nim, poznajesz historię...Nie mozesz sie umówic na sesję w odpowiednim miejscu - np w jakims muzeum lotnictwa, u niego w domu na tle pamiątek, nawet przy jakims odpowiednim pomniku...

Nie mozesz go poprosic o wyciagniecie (i ubranie) starego munduru ? Kurtki pilota... Mysle, ze byłoby mu przyjemnie.

Wtedy jest szansa na swietny, kontekstowy portret, moze nawet większy reportaż.
    A tak...co ci z tej - owszem poprawnej fotografii - o której za 2 minuty nikt nie bedzie pamietał...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    widział płonący sterowiec niemiecki nad Londynem w 1915r. (miał wtedy 3 lata),
    Niezła pamięć...

Domyślnie

Bez narracji jest tylko OK.
    Pozdrawiam
    D40

Uprawnienia umieszczania postów