Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
Bo zapewne 90% ma na stałe wkute które ikonki mają klikać, nie widzą logiki w systemie. A że ludzie z reguły bardzo nie lubią zmian... Przeszkolenie tych 100 osób to koszty. A prezesowie bardzo nie lubią dodatkowych kosztów...
Są jeszcze pracownicy (niestety !), którzy uważają, że ten system komputerowy tylko utrudnia życie - choć przecież codziennie doświadczają na własnej skórze, że bez komputera nie można w ogóle pracować. Wczoraj paniusia chciała napisać znak paragrafu, ale chyba pomyliła trochę kod i wyszedł jej pivot. Na całą firmę był alarm i szukanie informatyka gdzie tylko się dało - "bo jej kompter zgłupiał i wyświetla obraz bokiem !". Ona wie, że aby zrobić to: musi nacisnąć tę ikonę, żeby zrobić tamto: naciska inną ikonę itd. Do głowy jej nie przyszło, że pasek menu może być na górze okna. "To jakieś dziwne Windowsy, ja nie chcę !" - wołała.

Ale... ...wczoraj przeczytałem tutaj wstępne refleksje kogoś, kto jest w Etiopii. Jego słowa, że to nie jest już trzeci świat, a gorzej: to jest kosmos - dodają przerażenia.

Tak więc przejmowanie się niektórymi Polakami, że nie chcą linuxa jest trochę na wyrost.

Pzdr.