Szukaj
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
niby inny, ale faktycznie problem, przecież pracodawca nie zwolni 100 osób bo nie umieją korzystać z linuxa ...
a ludzie się nie chcą uczyć, jak są przyzwyczajeni to nie lubią zmieniać przyzwyczajeń i będą psioczyć cały czas, poza tym w dużych zakłachach jest problem z dostępnością specjalistycznego oprogramowania pisanego tylko pod winde
sam to przerabiałem w domu (w końcu żona się przyzwyczaiła ale na początku było trudno) a w pracy nie przeszło, trzeba było nabyć windę
a Dell oferuje zamiane śVisty na Ubuntu na coniektorych modelach. Oczywiscie nie robi tego w Polsce (bo niby czemu, najblizej u naszych zachodnich sasiadow), ale mozna sobie zassac plytke stad. I nawet conieco tez poczytac.
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Ponad 100 osób nie chce w pracy Ubuntu? A czym się różni korzystanie z Ubuntu (nowsze dystrybucje) od korzystania z XP'ka? MZ to takie nie, bo nie.
Bez żadnych podstaw teoretycznych, typowa "systemowa" lama, po 30min czytania forum Ubuntu, zainstalowałem go na stacjonarnym blaszaku (AMD Barton) i jedyne co mi "nie chodzi w całości" to słuchawka do Skype (w sensie działania klawiszy na słuchawce, bo oczywiście mikrofon i głośnik współpracują). I już od prawie trzech lat bezproblemowo działamy...
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Są jeszcze pracownicy (niestety !), którzy uważają, że ten system komputerowy tylko utrudnia życie - choć przecież codziennie doświadczają na własnej skórze, że bez komputera nie można w ogóle pracować. Wczoraj paniusia chciała napisać znak paragrafu, ale chyba pomyliła trochę kod i wyszedł jej pivot. Na całą firmę był alarm i szukanie informatyka gdzie tylko się dało - "bo jej kompter zgłupiał i wyświetla obraz bokiem !". Ona wie, że aby zrobić to: musi nacisnąć tę ikonę, żeby zrobić tamto: naciska inną ikonę itd. Do głowy jej nie przyszło, że pasek menu może być na górze okna. "To jakieś dziwne Windowsy, ja nie chcę !" - wołała.
Ale... ...wczoraj przeczytałem tutaj wstępne refleksje kogoś, kto jest w Etiopii. Jego słowa, że to nie jest już trzeci świat, a gorzej: to jest kosmos - dodają przerażenia.
Tak więc przejmowanie się niektórymi Polakami, że nie chcą linuxa jest trochę na wyrost.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami