Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Ubuntu 8.10

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie Ubuntu 8.10

Witam wszystkich

Zamierzam migrować z Windowsa na Ubuntu.. Jestem na 100% pewny zmiany Używa ktoś z was ostatniej wersji 8.10? Ostatnio miałem zainstalowana wersje 8.04 ale miałem problem z ustawieniem antenki do wifi na usb. Pamiętam ze instalowałem sterowniki z Windowsa przed ndiswrapper, ale nadal po instalacji nie widział antenki. Dlatego proszę o pomoc. Znalazłaby się jakaś dobra dusza która używa Ubuntu i jest chętna do pomocy?

Preferuje pomoc na gg:

mój numer to 2357031.

Pozdro
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Najlepsze forum do tego celu to forum Ubuntu uwierz mi . Mialem 3 poprzednie wersje Ubuntu i teraz ok roku nie mam zadnej ale to przez brak czasu na zmagania z HDD . Pozdro

Domyślnie

8.10 Ubuntu daje radę.
    Chłopaki z każdą wersją czynią tę dystrybucję coraz bardziej "ludzką", co ma swoje pozytywne i negatywne strony.
    In plus funkcjonalność i wspieranie różnych urządzeń...
    In minus... szybkość, choć i tak wiściaka bije na głowę.

Jednak windę sobię radzę zachować. Choćby do PSa który pod linuksem zupełnie nie gada, jakby go nie ugryźć.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guancho Zobacz posta
    Jednak windę sobię radzę zachować. Choćby do PSa który pod linuksem zupełnie nie gada, jakby go nie ugryźć.
    Gada z VMWare na przykład Albo z innymi tego typu softami.
    Ja działam z Ubuntu ale z Wifi się nie bawię. A może zainstaluj Kubuntu 8.10?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

U mnie wifi bangla od strzału bez problemu.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Jakiegoś starszego Photoshopa (CS2? nie znam się, nie używam...) chyba się dało odpalić pod wine czy crossover...
    A generalnie to ja nie używam windowsa w ogóle, więc z własnego doświadczenia nie wiem, niemniej znajomi, którzy porównywali, to mówili, że te najnowsze, klikalne edycje Linuksa są coraz lepsze. A już na pewno dużo lepiej im rozpoznawały sprzęty niż windows. I dopóki wszystko działa, to faktycznie jest automat i wszystko super, gorzej, jak coś się nie dogada, to wtedy jednak warto wiedzieć na czym ten system polega. Ale nawet jeśli, to zazwyczaj można też odpowiedzi wygooglać.
    A dla artystów zrobili Ubuntu Studio nawet

Domyślnie

PS gada na crossOver.... z tego co pamietam to PS2 całkiem nieźle

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xmaniekx Zobacz posta
    [...] Ostatnio miałem zainstalowana wersje 8.04 ale miałem problem z ustawieniem antenki do wifi na usb. Pamiętam ze instalowałem sterowniki z Windowsa przed ndiswrapper, ale nadal po instalacji nie widział antenki. [...]
    WiFi z USB, to ostateczność i raczej tylko w terenie. Do PC żadnych zamulaczy, tylko sprzętowy AP i wszystko na tym pójdzie.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

no i poszło

sterowniki do wifi zainstalowałem za pomoca ndiswrappera i sterowników od xp. Pózniej dograłem wicd i połaczyłem sie z siecia bez problemu

Super super super! polecam

ps: Zna ktos nazwe tej nakładki na gimpa żeby wyglądał jak photoshop?
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

Gimpshop się to chyba nazywa.

Jaką masz śmieciówkę?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów