Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Sigma 150/2.8

Domyślnie

jeśli to co pokazałeś, to jest największa skala (najwieksze powiększenie) jakie możesz uzyskać, ustawiając ostrość ręcznie, to obiektyw ewidentnie jest wadliwy i jak najszybciej wymień go na inny, sprawny...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Dzieki za informację i odpowiedż jutro rano lecę do sklepu i niech mi wymieniją na nowy dzisaj zakupiłem (wczoraj juz), mam nadzieje że nie będą robili problemu
    | D700 | N24-70 | S150 | N70-200 | SB800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bibek Zobacz posta
    Dzieki za informację i odpowiedż jutro rano lecę do sklepu i niech mi wymieniją na nowy dzisaj zakupiłem (wczoraj juz), mam nadzieje że nie będą robili problemu
    łaski nie robią, obiektyw nie uzyskuje skali odwzorowania 1:1 - jest wadliwy,
    dla przypomnienia: dłuższy bok matrycy DX (D80) ma 23,6 mm i mniej więcej taką długość powinieneś móc sfotografować na linijce, aby skala wynosiła 1:1
    Powodzenia!
    wigi.pl

Domyślnie

wymianka nastąpiła bardzo szybko mam nadzieje, że teraz działa bardzo sprawnie

Domyślnie

super, masz już skalę 1:1
    i pewnie za szybką wszystko mniej więcej się zgadza

masz świetne szkło, teraz tylko robić jak najwięcej zdjęć i nie ma już zwalania na słaby sprzęt...
    wigi.pl

Domyślnie

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, naprawę za szybką jest już 1:1 i wszystko gra. Teraz tylko zaprzyjaźnić się ze szkiełkiem poznać jego mocne strony i słabe, a przede wszystkim działać na zdjęciach.
    Pozdrawiam i jeszcze raz DZIEKI.

Domyślnie

A ja mam jeszcze takie jedno dziwne pytanie - bo skalę 1:1 mi łapie spoko tylko czy to normalne że na "dnie" przełącznika pojawiają się takie małe kropelki? Nie wiem czy to olej którym oliwiony był przełącznik czy coś - wczoraj przetarłem ale dziś po zabawie przełącznikiem znów jest - tak nie zauważyłem żeby coś innego było nie tak albo żeby to wpływało na foto bo nic do środka jak na razie nie wciekło ale wolę zapytać
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Halo halo?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów