jeśli to co pokazałeś, to jest największa skala (najwieksze powiększenie) jakie możesz uzyskać, ustawiając ostrość ręcznie, to obiektyw ewidentnie jest wadliwy i jak najszybciej wymień go na inny, sprawny...
Szukaj
jeśli to co pokazałeś, to jest największa skala (najwieksze powiększenie) jakie możesz uzyskać, ustawiając ostrość ręcznie, to obiektyw ewidentnie jest wadliwy i jak najszybciej wymień go na inny, sprawny...
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Dzieki za informację i odpowiedż jutro rano lecę do sklepu i niech mi wymieniją na nowy dzisaj zakupiłem (wczoraj juz), mam nadzieje że nie będą robili problemu
| D700 | N24-70 | S150 | N70-200 | SB800 |
wigi.pl
wymianka nastąpiła bardzo szybko mam nadzieje, że teraz działa bardzo sprawnie
super, masz już skalę 1:1
i pewnie za szybką wszystko mniej więcej się zgadza
masz świetne szkło, teraz tylko robić jak najwięcej zdjęć i nie ma już zwalania na słaby sprzęt...![]()
wigi.pl
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, naprawę za szybką jest już 1:1 i wszystko gra. Teraz tylko zaprzyjaźnić się ze szkiełkiem poznać jego mocne strony i słabe, a przede wszystkim działać na zdjęciach.
Pozdrawiam i jeszcze raz DZIEKI.
A ja mam jeszcze takie jedno dziwne pytanie - bo skalę 1:1 mi łapie spoko tylko czy to normalne że na "dnie" przełącznika pojawiają się takie małe kropelki? Nie wiem czy to olej którym oliwiony był przełącznik czy coś - wczoraj przetarłem ale dziś po zabawie przełącznikiem znów jest - tak nie zauważyłem żeby coś innego było nie tak albo żeby to wpływało na foto bo nic do środka jak na razie nie wciekło ale wolę zapytać![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami