Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Sigma 150/2.8

Domyślnie Sigma 150/2.8

witam.
    Stałem sie posiadaczem sigmy 150/2.8 mam problem. Proszę o pomoc. Na skali powiększenia kręcąc pierścieniem w dół nie chce mnie przepuścić niżej niż 0.45, posiadam D80 coś jest nie tak z obiektywem czy z aparatem. Jesteś jeszcze laikiem więc proszę o pomoc

Domyślnie

przełącznik Limit - Full. tylko to przychodzi mi do głowy... ustaw na full i problem z głowy. ja właśnie dziś kupiłem S 70/2,8 i też mam podobny przełącznik, tylko w dwóch położeniach.
    cyfrowo i analogowo

Domyślnie

Tak jak saper pisze - ostaw sobie limiter odpowiednio na full też powinien złapać z tym że wg mnie ma wtedy mniejszą skuteczność niż ustawiony na mniej więcej dobry zakres - mam od wczoraj i potrafi mi ostrzyć z naprawdę bliska - aż w szoku byłem bo wczoraj jak to testowałem czy w ogóle ostrzy ( ) to miałem trochę ciemnicę w pokoju i marne oświetlenie sztuczne ale potrafiło złapać - dziś przy lepszym świetle sporo lepiej
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

mam na full-a i nie działa
    i jeszcze jedno pytanie czy macie na obiektywie przełącznik AF/M ?
    Ostatnio edytowane przez Bibek ; 20-11-2008 o 00:19

Domyślnie

dziwne, bo bez wzgkędu na ustawiony limit, ręcznie mozna ostrzyć dowolnie w całym zakresie
    jeśłi możesz, to sfotografuj linijkę czy inną miarkę na tej najmniejszej możliwej odległości, ciekawe, czy wyjdzie skala 1:1...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

wogóle nawet recznie nie moge przestawić na skalę 1:1 zatrzymuje mi sie na 1:1,5,

z waszych wypowiedzi stwierdzam że to chyba wadliwa sztuka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bibek Zobacz posta
    wogóle nawet recznie nie moge przestawić na skalę 1:1 zatrzymuje mi sie na 1:1,5,

z waszych wypowiedzi stwierdzam że to chyba wadliwa sztuka
    ale zrób, jak napisałem wyżej, fotę linijki czy miarki, a okaże się czy masz skalę 1:1 i czy wskazania za szybką są prawidłowe...
    i najlepiej wklej tu cały kadr (pomniejszony), bo chyba nie tylko ja jestem ciekawy
    wigi.pl

| D700 | N24-70 | S150 | N70-200 | SB800 |

Domyślnie

niestety, to jest tylko skala ok, 1,7:1
    rozumiem, że przy wszystkich położeniach przełącznika LIMIT nie możesz uzyskać większego zbliżenia?
    wygląda na to, że coś nie tak jest z mechaniką obiektywu, nic nie pozostaje, tylko reklamacja
    wigi.pl

Domyślnie

dokładnie z odczytu z okienka wychodzi 1,5:1

tak chyba że masz jakąś dobrą radę żeby to jeszcze sprawdzić
    | D700 | N24-70 | S150 | N70-200 | SB800 |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów