Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    zielona góra

Domyślnie nikon p5000 warto?

witam serdecznie.mam mały dylemat czy zakupić to cudo(nówka za 600 zeta), jestem początkującym amatorem i do tej pory używałem sony s600 ale chciałbym spróbować czegoś więcej.Zastanawiałem się nad FZ8 lub sony H50 ale trafił mi się ten nikonik.Warto?

Domyślnie

Poczytaj wątek o P6000,który jest znacznie lepszy od P5000..niestety nadal przegrywa z Canonem , więc możę lepiej Canona G9?
    O P6000 masz też w tym wątku
    Z drugiej strony..za 600 zł nowy to może nawet warto, nie jest to cena zaporowa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zielona góra

Domyślnie

G9 kosztuje 1200 wiec 2 x tyle (nie stac mnie)
    o p6000 sporo poczytałem bo w sieci jest troche artykułów, dosyc sprzecznych ocen nawiasem mówiąc

Domyślnie

Jestem fanem Nikona, ale akurat kompaktów to on nie robi zbyt udanych..

Nie wiem z czym masz porównanie - to na pewno nie jest zły aparat a cena 600 zł symboliczna jeśli nowy, ale pewnie ona z czegoś wynika..G9 też nie jest najnowszym modelem (jest już G10) a kosztuje 2x tyle, nie zastanawia Cię to? Chociaż fakt, P5000 jest z czasów zdaje się G7...A nie ma gdzieś dostępnego w tej cenie G7?

Najlepiej jakbyś sam przetestował czy jakość zdjęć oraz obsługa Cię zadowola..

O P5000 możesz też przeczytać tutaj:

http://www.dpreview.com/reviews/NikonP5000/

Są też tam przykładowe zdjęcia testowe, zawsze też zdjęcia zrobione przez użytkowników możesz znależć na Pixel-Peeper

http://pl.pixel-peeper.com/digicams/?camera=542

Warto pamiętać że minęło sporo czasu od premiery, a jest niezły postęp w tej dziedzinie..inna sprawa to pierwszy model Nikona tego typu więc ma sporo wad...nawet w najnowszym P6000 wkradły się niedociągnięcia.

Pomyśl też, czy nie lepiej za te 600 zł kupić coś nowszego choć może nie tak bajeranckiego? Może też któryś z modeli co wymieniłeś. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Nie ma jak samemu obejrzeć i wybrać - w końcu Ty będziesz korzystać ze sprzętu i Tobie ma pasować.
    Ostatnio edytowane przez Maciex ; 18-11-2008 o 19:56 Powód: kosmetyka ;)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goman Zobacz posta
    witam serdecznie.mam mały dylemat czy zakupić to cudo(nówka za 600 zeta), jestem początkującym amatorem i do tej pory używałem sony s600 ale chciałbym spróbować czegoś więcej.Zastanawiałem się nad FZ8 lub sony H50 ale trafił mi się ten nikonik.Warto?
    Gdzie masz nówkę P5000 za 600zl bo znajoma moja jest zainteresowana zakupem?
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zielona góra

Domyślnie

w Makro w Zielonej przeceniony z 1499 czekam aż jeszcze spadnie cena

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goman Zobacz posta
    w Makro w Zielonej przeceniony z 1499 czekam aż jeszcze spadnie cena
    Jeżeli to jest Hala nr 24 to radze się spieszyć, to ostatnia sztuka tego nikona w Polsce w Makro. Dziś sprawdzałem
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Uprawnienia umieszczania postów