Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Matówka "manualna" do D3.

Temat jak w tytule. Poszukuję do D3 matówki, która dobrze by się spisywała podczas manualnego ostrzenia.
    Może ktoś zna konkretny model lub, co szczególnie cenne, posiada zamontowaną lub wypróbowaną.
    W ofercie Katz Eye (czy jakoś tak) nie znalazłem odpowiedniego modelu (a może przeoczyłem).
    Proszę o rzetelne odpowiedzi, a nie spekulacje typu "model X" powinien się sprawdzić.
    Możliwość wypróbowania oznacza zakup, więc to chyba oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-11-2008 o 18:59 Powód: pisownia

Domyślnie

a D3 przypadkiem nie potwierdza ostrości?...bo jestem pewien, że to robi, więc po co taka matówka w D3. W Dxx rozumiem, ale w Dx?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

D200 też potwierdza (D300 pewnie też) ale niestety troche fałszuje.
    D200 | FM3a | C645

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

d70 potwierdza i nie zauważyłem błędów...d70 jest lepsze ;p
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

A ustawialiście kiedyś ostrość na klinie lub mikrorastrze, bo coś mi się zdaje że nie bardzo.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

no nie...a lepiej?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    A ustawialiście kiedyś ostrość na klinie lub mikrorastrze, bo coś mi się zdaje że nie bardzo.
    Przecież ich na świecie nie było.

Cytat Zamieszczone przez Karl Johansson Zobacz posta
    d70 potwierdza i nie zauważyłem błędów...d70 jest lepsze ;p
    Ciekawe czy potwierdzi, że na lewym oku czy na nosie ?

Wydaje mi się, ze po tym potwierdzeniu będziesz ogólnie wiedział, że coś 'złapało', ale w którym miejscu, to już nie.

P.S.
    Tak, tak : skręć przysłone do 11 i malina !
    Tylko po co mi wtedy jasne szkło ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-11-2008 o 00:40 Powód: proszę używać multicytatów
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

wasilewk, proszę nie wspominaj mojego wieku choć fakt do niektórych rzeczy jestem za młody

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Wasilewk - ostrzyłem na klinie, więc bez takich.

A co do potwierdzenia - wiem, kiedy mam ostro i wiem, gdzie mam ostro. I nie używam przysłon rzędu 11, bo zbyt jestem leniwy, żeby potem czyścić syfy z matrycy.

P.S.
    Tak, tak, wmawiaj sobie, że niczym poniżej d700 się nie da. Sorry, ale nie lubię, gdy ktoś się do mnie zwraca z pobłażliwością, drażni mnie to niemożebnie. A taką właśnie pobłażliwość wyczułem w tym Twoim "tak, tak", bo z tym mi się takie sformułowanie kojarzy - jeśli się myliłem - to przepraszam. Jeśli się nie myliłem - odpuść sobie na przyszlość.
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Nie ale chętnie się dowiem czym się różni jedno od drugiego i czy jest precyzyjniejsze od tego "zielonego kropka"

Karl Johansson właśnie mi przypomniałeś że wszystkie (chyba) cyfrowe body nikona mają potwierdzenie na "kropka".
    D200 | FM3a | C645

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów