Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Z zera

Darkblade
    Gość

Domyślnie Z zera

Jestem posiadaczem aparatu cyfrowego Nikon D70 i 2 kitowych obiektywow. Mysle o zakupie aparatu analogowego. Co byloby lepssze (w gre nie whodzi cena) FM2, F75, czy F80
    Aparat przewazbie bedzie przeznaczony na fotografowanie pejzarzy, fotografowanie smug swietlnyh noca, moze tez i do fotografowania w podczerwieni... aparat powinien dobrze wytrzymywac rozne warunki atmosferyczne.
    Moze poradzicie jeszcze cos.
    PS. Gdzie w Warszawie mozna kupic filtry IR. poluwkowe, szare.
    PPS. Czy jest sens pojsc do Akademii fotografii i tam sie doksztalcic?? (nie patrzac na to ze trzeba zaplacic za to 5000 zl). Moze podacie jeszcze jakies inne uczelnie??
    PPS roznica miedzy amatorem i profi taka ze profi ma dyplom?? bo zasami amatorzy robia zdjecia lepse od profesjonalistow..

Domyślnie

Darkblade, rozumiem, że chcesz zostać profi.
    Jacek

Domyślnie

F75 to dla mnie porażka - poleciłbym F80 bo to super udana konstrukcja i w miarę niedroga obecnie (sam mam to chwalę) ale ma jedną wadę - licznik klatek na podczerwień wieć takie zdjecia odpadają. (Ale może się mylę...)
    z serca pozdrawiam

lamP.Art
    http://www.marekwitkowski.info
    "Przedzieram się przez dżunglę życia pomrukując..."

Domyślnie

F80 - bardzo fajny aparat, tylko jak będziesz kupował to najlepiej z battery packiem MB-16. Inaczej aparat jest niewygodny, nie ma oparcia dla najmniejszego palca.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Darkblade
    Gość

Domyślnie

JK, hodzi mi o to jakie są kryteria oceny..gdzie ta róznica między amatorem i profesjonalistą....przecierz niekturzy ludzie ktoryh naz. amatorami robią zdjęcia lepsze od niektoryh profi.

Domyślnie

f80 jest swietny
    ale podczerwieni nie zrobisz - czytaj powyzej)

Domyślnie

Można robić podobno spokojnie podczerwień F80... na zachodnich forach przynajmniej ludzie tak piszą...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkblade
    JK, hodzi mi o to jakie są kryteria oceny..gdzie ta róznica między amatorem i profesjonalistą....przecierz niekturzy ludzie ktoryh naz. amatorami robią zdjęcia lepsze od niektoryh profi.
    Ojojoj.... Nie jestem polonistą ale na miłość Boską nie kalecz waść tak naszego języka - dokładniej ortografii.
    A zresztą co się będę chwalił...

Darkblade
    Gość

Domyślnie

Zoidberg, jestem z Ukrainy i nie mam rÓŻnych nosuwek i td

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Darkblade, jakbyś to wpisał w profilu, to by się nie czepiali :P
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów